發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

回覆 2# 的帖子

請教師兄你的PDW詳細改了什麼? 如冬天天氣落場ok嗎? (CQB用)
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 48191 於 16-1-2018 09:50 發表
1)匣的入氣嘩佬一定要換
2)上彈坡要換十字軍膠的
3)楓葉管
4)哭泣膠便可
請問邊隻哭泣膠?? thanks
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Dave 於 16-1-2018 20:05 發表

提到漏氣...又係時候叫VFC UMP 45 出場,完勝
Dave 請教呢支野要落場有冇得搞??

引用:
原帖由 Dave 於 17-1-2018 02:10 發表

幾年前買番來漏到今日.. 根本冇落過場用 ,SORRY 比唔到意見

論原裝性能算係準的,但FULL AUTO 一雞到底唔算爽快,而家試緊 樂泰565 補漏,暫時未漏,如果唔漏再研究性能。

當日買呢碌野一來平二來自 ...
thank Dave兄,
小弟係貪佢夠輕(槍同匣), 一心想買返黎落場用,
d匣換了新版底膠及小心擰佢d縲絲, 暫時都有少漏,
但氣化及效能好一般, 睇下有無得搞

回覆 100# 的帖子

UMP 45 GBB, 417 GBB...... 呢兩把等緊Dave兄你出post....

鋁bolt 版UMP45夏天還可以, 但冬天的情況同你一樣...
買左一槍4匣好想拎落場打

FNS9 除了頂hammer問題外, 小弟打過幾次(近排冬天天氣) 都生生性性,
無咩大問題 (touch wood)

回覆 173# 的帖子

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-2-2018 16:16 發表

其實我都好好奇 g28/417除左buffer tube個lock
係咪仲有hop up問題、匣漏氣
另外有朋友話佢條charging handle應該用左556既闊度...

其實都幾喜歡417 特別睇完13hour之後
417...
匣我有4隻, 全部叉左少少氣擺左係度大半年未見有漏氣問題喎
charging handle比416闊少少, 係擺唔落416度的(小弟 416, 417都有)
原裝hopup炒上得好緊要
Bolt catch roll pin好鬆, 打打下自已甩出黎
尾通條pin.... 一樣中招~

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-2-2018 02:56 發表

Hop up果到有咩計仔呢
聽人話過較完要等
等咩? 等運到

anyway, 小弟昨晚突然好得閒, 將支417換馬記膠睇下情況有無好轉,
屋企最長直線得10米, 真係要搵個20-30米既場黎調教下, 唔知邊度仲有

引用:
原帖由 Dave 於 7-2-2018 10:20 發表
w28 試槍區都有近20米既
Thanks!
之前拎過去(唔記得邊個場度)tune槍, 0.28珠單發炒左上天花板, 連發group可以比美散彈槍

引用:
原帖由 Dave 於 7-2-2018 10:32 發表

上排執D SNIPER RIFLE 又有新體會,
壓點的重要性。不少人講換咩管換咩膠,但壓點其實都係舉足輕重,
最完美的壓點可謂垂直式壓點再加老鼠屎 ( 軟膠小圓管 ),對應各重量彈都穩定。
最不好的是單邊固定槓桿式 ...
昨晚拆hopup時已見塊膠(在無壓力情況下)已變型, 唔怪得教極都飛
另外調教hopup粒幾米個位好易比碎彈塞死...

Dave兄等你的UMP報告~

發新話題