發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

引用:
原帖由 no-name 於 16-1-2018 15:13 發表
V 記無論外表同槍款都真係冇得彈,但最抵死有好多低能出錯...
VP9 空對地管
45CT 初期 D 神奇件
MP7 個 Bolt 比飛機抽插個位不是圓柱型
FNS 個唔知幾多磅力 trigger

其實如果冇呢 D 低能野 V 記真係唔錯
hk45ct第一水 其中一批?

引用:
原帖由 gainax 於 2-2-2018 01:50 發表
另一問題要測試其實好簡單, 將同一支槍set 同一牌子長短管/唔同內徑管,用同一力度打就有答案, 不過氣槍d野有hopup冇膛線落場戶外又有風BB彈又係圓,唔係差距太大例如250mm vs 510mm,601vs608, 追求個少少分別其實哂精 ...
咩都假 定好管一定好好多
另外如果真係要講管 精密管既造功精密度先係最重要
記得睇過一個德國forum 某牌603管係最好 比其他的601仲要好

引用:
原帖由 Seed 於 3-2-2018 22:48 發表
其實遠古時期, V記成名作HK416 AEG G1第1水都係錯魚骨的;
好在當時知出錯(OR被小到7彩), 拿拿聲出個批魚骨免費比番客.
所謂3歲定80, 有D野就係咁

BTW,V記MP5 GBB真係地圖炮大絕
如果v記枝mp5打得下應該冇人買vve
mp5真係好多人鍾意 整一枝打得睇得 我諗5-6k都大把人買

引用:
原帖由 gainax 於 4-2-2018 02:25 發表

如V2冇顯眼問題,2千尾買到支外皮咁靚内構又像真可以當操作槍玩埋,注重像真派玩家直頭覺抵,
要做到有馬記氣化性能,咁實係要跟返佢個系統再重新設計過即又係錢問題,到時6k一支亞鉛內件係味仲咁多人有性趣? ...
我諗唔少師兄為左要令呢枝野打得下 包埋槍價都保守估計應該洗到4-5k
心機時間先最值錢

我好耐之前都諗過買v記 但聽過d人點執就不了
玩vve係幾開心 但我遲少少要放晒佢

引用:
原帖由 no-name 於 5-2-2018 11:04 發表
見大家咁熱烈小弟又想分享下作為改槍低手既心情

小弟大部份槍主要係落場用,包括 Wargame IPSC 3Guns
但玩左十年 GBB 咁濟我都只係識換 D 皮毛野,無他,我興趣是玩槍不是整槍
V 記咁耐以黎出既槍小弟都好有興趣 ...
45ct係ok既 我係買full marking既第二水

附件

5-2-2018 16:00

引用:
原帖由 紗夢 於 5-2-2018 16:00 發表

VFC我最伏係G36K gen 1
4隻甲無打過只收藏都漏氣,外殼會自然粉碎。
枝槍係槍鋪試完槍外未試過打響過
Send mail俾客服,呃我買哂gen 1槍機改良件後仍然死寂就失蹤唔再覆mail
到依家再買gen2 mag後單發 ...
我都有同朋友討論過v記呢種造槍方式
我自己覺得係願者上鉤
次次都有人喊打喊殺 最後都係會課金 包括我自己
g3既話我一定買vve m110只得v記會出 明知會爆bolt都應該會買

引用:
原帖由 sam524 於 5-2-2018 16:10 發表
我G28之後嘅感想只有
VFC 都係要_住買

我覺得最街街都係MP5 V.2用唔番V.1匣 要換哂d匣
想當年搶匣 又唔平 宜家同我講要買過哂
其實我都好好奇 g28/417除左buffer tube個lock
係咪仲有hop up問題、匣漏氣
另外有朋友話佢條charging handle應該用左556既闊度...

其實都幾喜歡417 特別睇完13hour之後

引用:
原帖由 no-name 於 5-2-2018 18:15 發表

堅靚仔... 捱下睇下新年有冇特價先!冇就買支沙色
我忍我係又臭又好想奶 ga!!
可以換鋼既我都換左 依家睇返都覺得有d痴線
tac meow steel slide
robin hood 氚sight
迷鋼slide既 slide lock
十字軍鋼trigger
ra tech thread pro

鋼slide再叉we 3x個recoil真係好正 應該4x仲勁 夏天應該發發聲

引用:
原帖由 no-name 於 5-2-2018 18:17 發表
講開又可唔可以喺度講埋,支 HK45 好似冇咩資料,有冇 45CT 咁少 bugs?
hk45好似冇咩人玩
btw 有冇師兄知spring guide rod隻o ring有咩用 我果隻好似就斷咁

引用:
原帖由 2slow 於 6-2-2018 10:23 發表

417...
匣我有4隻, 全部叉左少少氣擺左係度大半年未見有漏氣問題喎
charging handle比416闊少少, 係擺唔落416度的(小弟 416, 417都有)
原裝hopup炒上得好緊要
Bolt catch roll pin好鬆, 打打下自已甩出黎 ...
Hop up果到有咩計仔呢
聽人話過較完要等

引用:
原帖由 Dave 於 7-2-2018 09:07 發表

等咩。。。吸收日月精華
根據果個師兄講 個hop up座夾得太緊
要較完等佢慢慢縮返上去

我都好想知可以點fix

發新話題