發新話題

點解我見好似好少人拿ak落場?

我有用啊∼

附件

20-1-2018 15:50

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 31# 的帖子

你啲 ak 居然夠(細)力打 indoor?

佢啲AK火力好細!   除非佢劈底支槍同你隻凹就......

引用:
原帖由 olw0978 於 20-1-2018 17:06 發表
你啲 ak 居然夠(細)力打 indoor?
1J only
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

做咩啫你

話說如果想要支AK符合人體工學,最終通常都改到個外型冇晒AK味

回覆 26# 的帖子

吹左佢諗住整乜表面處理 香港仲有陽極代工?
又諗住砌乜款

引用:
原帖由 罪與佛 於 20-1-2018 20:56 發表
話說如果想要支AK符合人體工學,最終通常都改到個外型冇晒AK味
我諗Ak頂蓋裝鏡個度難改到好用,裝鏡係前骨會加重前面視野又未必習慣,加側橋拆解唔方便,好似ktr頂蓋有骨就最順手但又話會搖。。
改哂符合人體工學變支ak12就唔係AK外型冇性趣

引用:
原帖由 gainax 於 20-1-2018 23:11 發表

我諗Ak頂蓋裝鏡個度難改到好用,裝鏡係前骨會加重前面視野又未必習慣,加側橋拆解唔方便,好似ktr頂蓋有骨就最順手但又話會搖。。
AK至少有樣野係好既
假如雙方都只能用iron sight, AK個準星瞄得快好多
以wargame個距離又未會見到AK照門準星太近唔夠準既問題

引用:
原帖由 gainax 於 20-1-2018 23:11 發表

呢張圖係經典
玩ak都係原味最正

Ak咁design咁多年前 果時邊有咁多人體工學
Ar就 駁唔到

引用:
原帖由 gainax 於 20-1-2018 22:44 發表
吹左佢諗住整乜表面處理 香港仲有陽極代工?
又諗住砌乜款
有啊 好似100蚊件
我買左一隻 打算砌gi 軍版
好玩既買多兩隻砌mk18mod1同mk12mod1

引用:

其實如果裝t1 之類小紅點,在下反而覺得ak 前骨上面裝是十分好瞄。
ak 有樣好,槍托斜向下,唔似ar 類係唔係都要用高mount。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

資本主意X 47一支,是否還有AK味自行評價....

個人認為再好看也好,也要手力夠,不連電和只上吉匣 4.5KG

我有幾支AK! 3支Tactical style! 2支原裝! 渣上手此終原裝手感最好!

美佬都讚AK人體工學係好過AR! 只係個樣唔靚唔合美國人口味!

實際上100米苑圍內駁火! AK準承度唔輸比AR!

回覆 30# 的帖子

gbb ak都有短甲買呀!

發新話題