發新話題

[認真] 「十八樓」又搬

引用:
原帖由 RCman 於 22-1-2018 14:23 發表

講開EH個網,真係做多錯多....只能說現在EH個網我係無興趣去睇....
但去EH好重要一樣野....就係要上網睇左有無先....即係個答案係EH都唔洗再去....講完
EH個網唔知洗左幾多錢revamp, 可算倒米經典....
改完仲慢左, search野又search唔到, 用到火都黎埋.

人地RW做得咁大係有解, 網頁快, search野準, 送貨快無甩漏

引用:
原帖由 2slow 於 22-1-2018 16:36 發表
小弟次次都係用google直接search, 例如Dave兄的 'kj 1911'
site:shop.ehobbyasia.com 'KJ 1911'

第一:反應快過佢自已個search engine
第二: result 起碼first page 都係真係有關的東西

就算係佢地shop入面部 ...
感謝提議
山長水遠去到佢實店仲要開佢個網抄code,
不斷search都search唔到果下真係企左響度

引用:
原帖由 khkenny2 於 23-1-2018 12:02 發表

梗系啦, RW果個網店基本上系維持2000年既模式得database功能, 我以前upload貨打幾多keyword確保大家搵到D貨...
不過走左了~
原來ching背後用左咁多心機, thx !!

購物網頁呢D野, 用得好好地就無謂亂郁了(你睇ebay有無年年改UI?), d客用慣左, 為乜要變呢, 除非有保安問題姐.
想郁一係落大D budget執到順先出, 好似EH個case, 根本UAT都過唔到

引用:
原帖由 khkenny2 於 23-1-2018 14:08 發表

之但係太多賣吾到既自家製/實惠牌產品,努力都無用,條數拉吾勻=無表現...
連個blog都係我同另一個同事起架,都荒廢埋
RW自家野雖然好有心設計, 但多係偏鋒產品, 二戰rifle, 重機, 1911, KG-X, 特定小眾可能會好鐘意, 但好難入打大眾市場,
而且真係貴得濟, 想支持但有心無力
(彈同氣係OK好用價錢合理既)

唔知AS同RW個關係係點啦, AS出品算唔算自廠.
AS走高檔路線, RW可唔可以補位出返個中低檔?
講真好多時想cheap cheap地買D改件, 裝飾性效果/試野/自high, 又唔想幫趁逃保, 買台灣又未必齊貨要預訂或搞運輸, 剩低選擇真係不多.
如果有少少design靚過大陸少少, 但貴過大陸少少, 感覺呢個segment係常存需求.

同埋頭版推介可以推多D自家/同盟野啦,
自家網頁推介自廠出品都好應份, 反正我想search其他大品牌自己識search,
自家品牌唔靠landing page推真係唔係個個知佢有出, 有好野唔怕hard sell少少.

另外我唔知RW老細有無搞返個槍會, 有個會址不時整D活動, 比賽,
順手推介自家新品, 發布會, 試玩會(又當半個門市), 推動下氣槍文化, 對銷情都應該有幫助.

小弟唔識野, 完來咁多內幕

引用:
原帖由 magichour 於 25-1-2018 21:50 發表
AS 同 RW 唔係同一個老細咩?

係國狗盛行之時, RW 已出聲明, 不賣國狗等低檔產品.
而家直性係中環開多間槍鋪, 明顥走高檔路線. 客路自然是中環高薪一族. 不少買家都是講英文.
感謝資訊
原來AS同中環果間都係佢地開   其實推動expat玩wargame佢地都出唔少力.
不過雖則 D expat消費力高, 收人燒鵝價錢都唔應該俾蔗渣質素人地, 呢方面RVV真係要檢討下

game場/club方面呢 ? 邊間同佢地有關連 ?

發新話題