發新話題

荃灣單位驚藏16槍械 重案上門拉3人

引用:
原帖由 walther 於 27-1-2018 09:40 發表
如果我話俾警察聽某某人收藏過蕉槍, 警察係咪就會搜佢屋企 ?
求其講兩句就出搜查令 你邊位阿 畀心機讀下書先啦

引用:
原帖由 rho837 於 27-1-2018 17:53 發表

我以前聽過有位人兄做過警察局報案處, 佢話日日有好多人打來報料篤人! 從佢講既故事中,都聽佢講過句: 呀叔! 搜查令唔咪話你話出就出呀
呢庭阿叔公園最多 老師佢過界
警察開槍一定會講做乜唔學外國射手射腳 要打死佢果隻

引用:
原帖由 T-800 於 28-1-2018 17:45 發表

外國差人開鎗射手射腳.....?誰說的......?

happy shooting?
d公園捉棋下阿伯最鍾意以訛傳訛
呢個壇都出現過『外國差人開鎗射手射腳』
以訛傳訛 段章取義 由其係面書d顏色群組出沒特別多 留言笑死你

引用:
原帖由 T-800 於 29-1-2018 15:53 發表
警察用鎗的原則:用最少發的子彈令兇徒快速失去活動/攻擊能力…而一般警鎗仍以9mm為大多數,打手打腳能否輕易達成以上的原則?!(尤其在歐美,面對健碩的黑人等!)效果十分有限!
ps.你估下下做戲咁有50沙鷹、44麥林咩?

...
你知㗎喇 而家啲人識多兩隻中文字就當自己係網上法官 歪理當真理 斷章取義
主流媒體講乜信乜 香港冇地起樓 要向郊野公園埋手 簡直係一個天大笑話

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 hang2 於 30-1-2018 21:38 發表
吾好話外國吾會射手射腳

https://youtu.be/BVnwkDbeARw

普通話:wú 。 客家方言第一人稱代詞,讀:ngái。 複數為:吾等、吾等人。 見《三國演義》第一回:其人曰:「吾姓關名羽......」 飛曰:「吾莊後有一桃園......」

發新話題