發新話題

[VFC] [討論] VFC 417/G28 GBB尾通鬆問題

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 1-2-2018 01:34 發表
搭單分享下一件事

14年果陣, 買左支頭水既vfc mp7, 之後冇耐, 上wgc 個網發現有好多原裝件買啦...

咁無意中發現左08-32 e 條pin,

(VFC Original Parts - MP7 GBB Solid Pin 3x27 ( 08-32 ))
https://www. ...
V記我自己都係第一水MP7...不過懶得拆槍睇下有冇條PIN了

因為好似FNX-45頭水都係一樣...個拋殼勾一樣入少左條彈弓仔(PARTS LIST係有)...所以個拋殼勾唔識郁

係之後有師兄開箱之類甚麼的有提到先自己CUT返條彈弓仔入去...聽聞之後D貨好似有裝返

另照睇相的話...MP7條PIN應該係裝在後面個窿度...

但感覺0個個位裝唔裝好似冇乜分別...所以可能係咁最後抽起左又唔一定...要睇下有冇師兄爆開支新版睇睇先知

引用:
原帖由 sam524 於 31-1-2018 23:32 發表
話說另一個post大家討論緊VFC D野得唔得 引發到我終於出喱個post同大家討論下
VFC話好得 我講唔出口:話佢好唔得 我都講唔出口
我都只能說 "點都係_住買嫁啦"

有可能喱個post有可能會引起罵戰 但請各位理性討論
...
G28我未買...但睇完師兄個POST就拆下支417睇睇(15年版)

入面粒野同師兄一樣係舊版冇突出鎖住塊片

但我自己支417就未試過條BUFFER TUBE鬆...因當初買入時第一次拆槍要兩個人先扭得鬆個NUT

之後裝返鎖緊正常操作下打到而家都未鬆過...期間有單發有開FULL AUTO(如果搵對腳夾住支槍夾硬扭個尾托另計)

所以極度懷疑係某D批次D數有問題之類但都照出貨...情況類似我HK45C 個POST咁...只係個飛機座D數差左少少就炒爆隻飛機

講返師兄個情況...我覺得好難入到V記...因網上搵過圖片...真鐵塊片都係有D有個窿...有D冇個窿...V記大可以話因像真而有個窿...唔需要解釋係功能定係設計有BUG

另支417內部本身存在唔少問題(15年版...新版唔知有冇優化)...攪完自己0個支後曾經諗過出POST...因朋友叫我幫佢攪埋佢0個支可順便影相...但之後朋友退役懶得攪就放棄了

引用:
原帖由 sam524 於 1-2-2018 09:03 發表

聽你咁講完
我真係覺得佢地係亂黎 錯左自己都未必知
無人發現之後嘈佢就更加唔理
有人發現先補鑊 但同時唔認死
其實佢地試過自己d野未

同樣都係台灣廠 我們牌係唔掂
但人地價錢算係反映到質素
你VFC賣5千 ...
其實佢地試過自己d野未  <==你呢句之前都有師兄講過

以之前HK45C計...如果佢地試返廿飛先出廠...應該一大堆已經爆飛機出唔到廠

另外如果你覺得5千5都咁...其實再貴D既SR-25條BOLT一樣危危乎

如果話價格反映質數...我覺得V記價格其實係比左一部份價錢去買拉臣買MARKING

你睇佢自家刻字支AR幾咁抵玩就知...之前曾經減過價唔洗二千蚊就有得玩

其實玩左V記D槍咁耐都知同改槍一樣...換左一件鋼零件...又到第2個位損耗

將第2件換埋鋼又到第3樣有問題...結果攪攪下就全部換晒...但全部換晒又唔等於一定順...仲要睇手功

感覺就係V記年年改版既原因...雖則話有改版點都好過唔改...但真心希望改快D一步到位

個系統都出左咁多年...到近呢兩年先叫合格...不少後起既都已經追過左...真係係睇V記想做大佢定係只想安於現狀

[quote]原帖由 sam524 於 1-2-2018 11:50 發表

其實市面係有可以用落762尾通既工具...不過唔多咁解

如果真係搵唔到...亦可自己DIY

HK槍我覺我算好扭了...可以用個環中間D圈圈扭...已經好扭好多

附件

1-2-2018 12:28

1-2-2018 12:28

發新話題