發新話題

[VFC] 殘鏽Mp5

引用:
原帖由 紗夢 於 6-2-2018 00:35 發表

都係睇早排youtube MOA介紹炸
好像改左彈匣,feeding Ramp,加大bolt氣缸..bolt尾多左個重鎚物體,預計多左一節引導,回膛會順D,重鎚直撞槍身尾應該後座力up,不過像真度減 不了..

而VFC官網有3連發 ...
VFC 肯咁樣係像真性上讓步,應該可以期待新版本性能吧,開盒正常爽一匣的話值得購入。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Kwind 於 6-2-2018 15:38 發表

V記應該都知衰...可能計過數...犧牲有限度像真性而換黎較大既性能

要話像真性讓步的話其實之前G28...416D V2...遲D既416A5...調較HOPUP改左可以在GAS TUBE位調較

令到外管上多左條膠條...像真派而然應該已 ...
我反而樂意見到佢咁改。馬記效應... 一個擺明玩具數的後起之秀一出閘就搶走一大塊餅,唔到你唔驚。

不過we 先知先覺,v 記遲到好過冇到。

岩岩14.5 度,實測we 湯普森 ,55 發全自動。在下讚we 不是沒有道理。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 6-2-2018 16:03 發表
新煲都幾肉下 但真係有顯著爽度提升係可以接受既
3連發下身終於有,正
G 兄點可以接受呢D 同真鐵咁唔似既「玩具BOLT」?VFC 主打像真犧牲性能,而家犧牲埋像真冇野可以再犧牲架啦...
引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2018 00:48 發表
其實對像真冇咩要求又咁睇重性能,不如玩返電槍次世袋味重好,有斷彈有震動又穩定好打過gbb 咁多, 仲唔洗哂咁多錢買gas同補品已經搞掂 ,

有電唔玩 玩得氣動既唔多唔少都對像真程度有一定要求係味先?
至於要求有 ...
我非常認同昨天的G 兄,GBB 為追求性能而犧牲像真性,不如玩次世代電槍啦

引用:
原帖由 紗夢 於 6-2-2018 17:16 發表

WE後座力大到
我又拍左,小弟依度12.5度
剛好清倒1匣,不過彈數再多D就應該會腳軟

https://www.youtube.com/watch?v=bDBESzwTuiI&feature=youtu.be
湯普生個BOLT 算重,55 粒打得哂真心交到功課。

師兄支 MP5 少少軟唔覺,如果原裝開箱呢個爽度,我屋企起碼多4 支VFC...MP5, 416, SR25 同 MP7

引用:
原帖由 gainax 於 7-2-2018 01:25 發表

本身改版改模改設計已經要額外投入更多成本,如果一間廠冇心想做好佢,咁搖頭膠身亞鉛件可以照賣足20年賺盡願者上鈎,無必要改版咁多次,或直接做一版本改到令所有人滿意,高昂成本轉移到消費者身上,到時高昂定價 ...
1 - 馬記 AEG 1990 年出,差不多 30 年前既貨拎黎同 2018 年 V 記比...V 記嬴了,恭起
要比應該比GBB,馬記M4 GBB 三年前出,V 記FIGHT 低到三年前的貨再講吧...好吧V 記嬴像真性...
又好似唔得WO... 呢支個BOLT 唔像真...咁鬥性能...
學某GBB 高手話齋鬥性能不如玩AEG ...咁鬥價錢...大家都係二千幾... 平手吧...HAPPY NOW?

2 - 請問升級版係唔係唔收錢升級? 唔係?即係升級要收錢,買「升級」成槍都要收錢,咁即係賣同款槍舊酒新瓶,收錢賣貨原來叫「有心想做好」?咁買左舊貨果D 師兄點算呢?V 記咁「有心想做好」有冇補救方法?例如拎舊槍換新槍只收半價之類呢...都冇呀? 咁就唔好講咩「有心想做好」啦

3 - 如果新開發就「有心想做好」,咁馬記 G36 , AK , M4 , 都係AEG 版本既「升級」,仲要係改金身改有EBB 再改埋一體管,研發費了一憶日元 ( 馬記宣稱 ),再送多新金形 417, SCAR H , SCAR L 等等,AK 最勁,有舊膠身AK AEG-> 次世代 AK -> 新款有後定次世代 AK !( 不過款款都要收錢 )
如果「升級」、「NEW VER」賣街收錢叫「有心想做好」,馬記「升級」咁多款式咪業界良心?

4 - 新產品同升級都係會轉嫁費用比消費者,開公司唔係做義工做善事,係要賺錢營運,係要有盈利同股東交待。所有冠冕堂皇的對白都是呃傻仔,除非佢唔收錢又冇附帶利益。收得錢,就無資格說甚麼良心盡責。不要人云亦云,人家話「有心做好」又去信,話「為玩家著想」又走去信,古語有云:「學而不思,遲早低B」,真是沒說錯的。

引用:
原帖由 gainax 於 7-2-2018 12:58 發表
盲目追求牌子既,無論做成點都會買 日本撐起左銷量穩定賺錢代表冇改既需要?以賺錢角度係既,  Ok繼續固步自封玩家角度自然識簡無謂又討論呢個問題
盲目追求牌子既,無論做成點都會買<-- 絕對認同

例如有D V 記玩家買左支槍番來執完一餐先打得,前前後後4 千幾5 千蚊先落到樓,性能又唔夠一支3K 唔洗送C9 曲的馬記鬥,
驚死人話佢買掛牆槍,打死都話V 記正呀正呀其他廠固步自封呀膠身亞完呀...( 但又唔提自己鋼火控但一樣有野爆 )。
咪話「玩得GBB 都追求像真,係性能上讓步是可以理解」,識玩一定玩V 記...
丫點知第2 日V 記即刻掟個超唔像真MP5 BOLT 出黎轉行玩性能優先,NO COMPROMISE 都要 NOW COMPROMISE,
某V 記玩家即刻失憶改口話:「好唔像真,但係為左提升性能可以接受」,繼續支持V 記,呢D 咪正宗盲粉

之後你質疑佢呀?佢會問番你:師兄你係誤會我既意思?不敗之地,把口果位師兄的,佢話世人都誤會我了,亦是吹佢唔漲

引用:
原帖由 gainax 於 7-2-2018 13:10 發表
搖頭轉左打甩尾蓋同一樣弱弱前節固定結構,膠身膠架依然膠,亞鉛依然亞鉛三十年風氣不變, 觀望其他大部分主流廠如何都費事再提,連日本競爭對手都貼近用家角度整鋼煲鋼火控金架金身售價仲平, 不進則退,連v記"講到"咁差已 ...
挑剔V 記唔係無成本架,起碼你要有支槍,玩過先可以有野發表,
唔似得G 兄又話唔玩電槍但又好似好熟電槍咁,人云亦云,請問G 兄玩過舊膠身未呢?又玩過新次世代未呢? 原來未...又係人云亦云...
其實WELL AK全鋼身全鋼火控 都係賣六、七百,唔通又識飛?
用鋼料增加耐用性本來是好事,但唔代表高貴左好多,更加唔係免死金牌,馬記MWS 都有鏡後定鋼BOLT 底鋼HAMMER 鋼司牙,咁又點呢?

玩具就係玩具,唔係操作槍唔係觀賞用景品,像真唔代表可以性能九流都笑住口收貨 ( 何況而家連像真性都要COMPROMISE )。
正如QUEEN 兄隔黎POST 話齋,出隻公仔景甜變葉流,都仲有人可以盲撐係玩家影錯角度同惡劣燈光,
人人都咁盲撐,下次整多隻音音比你嘆真係多謝哂班盲粉。

G 兄好似隔黎POST 先話V 記第一水係唔掂,叫人睇下新品,但又不斷提D 1990 年生產的膠身AEG又唔講下2009 年出的次世代,
其實可唔可以提舊野?例如 V 記G36 爆BOLT 頭、CHARGING HANDLE 不舉仲有爆身爆匣之類...你話唔好提「以前」原來只限唔準提V 記以前?
咁公平公正給一個讚

不如講番新野...不過新野V 記都係有問題,416C 爆尾 HK45CT 爆PISTON VP9 不舉 SR25 爆BOLT皮...鋼件冇爆呀...爆哂其他野姐

G 兄可能唔喜人聽V 記壞話,但其實講得V 記差既我諗9 成都係手持V 記的玩家,
唔玩過又點知差? ( 唔似G 兄唔玩AEG /次世代 都咁熟行情 )
而家係想提番個問題出黎,好簡單就係性能合理番D ,唔好郁下就爆,唔好下下第一水都出災情,唔好咁多低能BUG,好難嗎?
想個牌子好就應該認同呢D 要求,除非G 兄好喜歡支槍噴煙或爆PART 果陣會有快感。

1 個讚好! TOP

發新話題