24 12
發新話題

[VFC] VFC的umarex USP

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-2-2018 00:12 發表
Hk既槍 最危險係個mag release
Mag release有問題 成枝槍玩完了
師兄講既野好深奧
我生得聰明得罪你咩!!!

hk45c 果陣vfc d 官方相都係冇鷹同有6mm 刻字

我諗都會有亞洲版掛

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-2-2018 01:08 發表

Um...即係好似vfc vp9咁 有d人一問槍就跌匣
枝槍幾好氣化都冇用

其實ksc間唔時都有呢個問題 有人話係因為冇grip實晒枝槍
開槍果時震開左個mag release
咁同危險冇關係架嘛

再者, vp9 一役之後, hk45ct 果條mag release 彈弓已經硬左好多, 都未跌過匣...

而且, 要整番都唔難, 去彈弓鋪配過條硬少少既彈弓/ 係匣井度痴d 膠紙減少匣的活動空間/ grip 槍果陣中指盡量比少少力, 都可以頂住mag release

如果要講問題, 我覺得vfc 最大問題反而係佢既膠下身果度, 有d 位好似想同安全套鬥薄咁, 加埋佢隻膠又軟軟地, 真係令人擔心強度問題

引用:
原帖由 kornhill401 於 10-2-2018 12:48 發表

Me too! 可惜是舊系統.
玩過s7同舊系統...

最尾賣走左支s7, 因為舊系統個設計真係好強大

引用:
原帖由 Opica 於 11-2-2018 12:31 發表
Vfc usp 9mm已有災情!?
我估同hk45ct 一樣, 飛機插落飛機座

我反而有個疑問

真槍USP 9MM 匣...個SIZE同HK45CT 匣一樣咩

引用:
原帖由 Flanker 於 24-3-2018 16:31 發表
話說我唔識死, 加上又想要Full Marking所以去左衝第一水, 返到屋企見到個飛機座無淆仲好開心, 點知今日打打下卡彈, 拆出黎睇原來個飛機推彈咀斷左, 都唔知講咩好
師兄入得太多彈?

可以去買hk45c 既黎用

引用:
原帖由 JBL 於 25-3-2018 16:43 發表
下個月會有鋼滑架上市。
taitan 既話真係令人又愛又恨....

有d 鋼parts vfc 又唔自己出, 焗在要taitan 先有, 如果唔係永世都用啞鉛

買既話...taitan 真係唔值e 個價, 以hk45c 果條為例, d 料又唔靚/軟, marking 又刻d 唔刻d, 上色又易甩

唯一好處係...堅係好順

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-3-2018 21:09 發表

Vp9果套未平囉
但條管都唔知點解車牙落去 hk marking又錯

講返hk45ct 無記錯taitan都係錯slide lock位同hk logo?
hk45c slide果隻hk 冇錯到, 但槍管laser 果隻唔岩, 同埋槍管果行laser marking 冇畫, 仲有slide檢查章隻鷹有d 怪

引用:
原帖由 JBL 於 25-3-2018 21:27 發表

https://www.facebook.com/1587945 ... ?type=3&theater
e 條靚好多, 仲要限量, 應該唔平

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-3-2018 22:21 發表

slide lock位呢?
可以絕對放心, vfc 錯既taitan 都一樣會錯

引用:
原帖由 MG-42 於 26-3-2018 03:59 發表

VFC個Frame真係好肉酸... 越睇越似blue gun咁假咁膠
除左外觀, vfc usp 個下身最大缺點係夾唔實個啞鉛框, 收左螺絲打完pin 之後, 入面個框尾果度仲可以左右搖

仲有粒trigger....明顯係usp compact 果粒

引用:
原帖由 Seed 於 26-3-2018 17:29 發表

支V記USP出都咁, 重要收千幾銀
買支馬記USP, 等吉打出full mark下身加金架改好過
吉打 full marking 下身我係hk45 果陣已經有e 個諗法, 不過而家諗番, 落街俾車撞既機會好似大d...

引用:
原帖由 Flanker 於 26-3-2018 21:35 發表
呢個係我決定衝VFC第一水既一個重要原因......馬記個下身......Made in Japan Tokyo Marui……接受唔倒
我諗e 個就係vfc 死都堅持刻全真marking 既原因...唯一既賣點

引用:
原帖由 tf141 於 26-3-2018 18:12 發表

吉打full marking下身,我係PX4果陣已經有呢個諗法,一直諗到M&P
諗到Nebula都買埋
係得XDM仲諗緊.....
XDM 等左一排見冇下身賣, 所以放左

24 12
發新話題