發新話題

「十八樓」搬去邊?

google完長沙灣果個位......吊腳過以前E記果棟工廈好多WOR......
真係行多兩步就有山拜
個場大唔代表D乜, 佢肯唔肯SHOW野出黎真係做個好既SHOWROOM先係問題~
以前擺栢裕根本擺到就嘥晒個場, 加上搬左去而家個SHOWROOM之後, 風格都無乜點轉, 即係其實佢地都唔多識擺野出黎賣~
而家目測新場似乎都係以前栢裕咁上下大, 又睇下佢地係咪真係識做好一個SHOWROOM??
p.s.好掛住以前E記未搬落麗新之前咁, 好SUPERMARKET FEEL

引用:
原帖由 bennytsang16 於 14-2-2018 12:18 發表
我住新界東,搭巴士出新蒲崗其實方便過去長沙灣,而且依家好多槍舖都漸漸搬去新蒲崗。
老實講......當日唔係E記唔再比錢租場搬去新蒲崗, 今日真係輪唔到新蒲崗做大~
再者, 點講都無用...E記今時今日既頹, 好大程度就係死係新蒲崗手上~
連E記搬左過去都做唔起協同效應, 新蒲崗呢個死位真係......

引用:
原帖由 pbay 於 14-2-2018 12:38 發表

講真玩開氣槍既, 最希望就係showroom放晒D槍同gear出黎, 俾客上手"逗"下, feel下.
槍就最friendly一定係地獄, 其次係Arxs長沙灣個showroom, 支支都可以上手

衫同gear, 手套槍套, E記超市果陣就好好, 有得摸 ...
拎支槍出黎摸, 最FRIENDLY都係地獄&E記~
E記比起其他地方好既, 以前真係GEAR又多又雜但乜都有得自己上手試唔使煩到STAFF~
反而後來拎D牌子返黎做, 但又賣得貴, 唔SHOW又唔得侵蝕左原本多人買兔人摸果D ITEM...
自己浪費左自己既空間, 到而家趕左客走之後, 想要客回頭再黎過就難LU~
而家要睇GEAR, 去TXC就算啦~

引用:
原帖由 pbay 於 14-2-2018 16:06 發表

E記果隻數字牌真係貴到呢...
可能佢見永低同斧頭幫賣正廠野貴一貴都有得做, 於是又跟....
咁我寧願佢開間獨立鋪做算啦, 好似TST果間其實唔錯, 唔買都睇得下, 有錢佬去行都行得舒服.

新浦崗依家已經細, 仲 ...
但貨如輪轉既係咪果D貴一貴既牌子先??
同埋有時上到永低, 唔計鏡同槍套, 好多時我覺得佢係賣緊行山野多過WARGAME野好多~

引用:
原帖由 MG-42 於 14-2-2018 19:15 發表

其實你估佢好想去新蒲崗咩... 賺唔夠比唔起租咪要退後一格搬鋪,旺角過長沙環,長沙環過新蒲崗....  話唔定WGX service又差買野又煩,下年都要再搬去新蒲崗呢... 新蒲崗應該都係最後一站 , 依家有幾多人打wargam ...
其實當日落麗新就已經係一個錯誤決定~
落麗新計租點都平唔過留係工廈掛?? 仲要落到去鋪面又細左~
果陣就同客講話搵個方便易去D既地方費事比客COMPLAIN, 我心諗...搬過對面ONLY, D客係唔識黎既話就連麗新都唔會識去GA啦~
搬去SPK好似話係自置物業先搬過去, 如果唔係......係咪SPK都仲係未知之數~
WARGAME一向都唔係咩大眾活動, 再加埋耐不耐又整單屋企射落街既煩膠......只會更難招人玩~
至於槍鋪少左...汰弱留強囉, 大果幾間依然生存得幾好, 只係D細鋪搬走晒/執晒JE~
有D有能力又開返大間D果陣又唔講??

引用:
原帖由 dondon24 於 15-2-2018 08:05 發表

18f堆潮牌打game有用出街又得,我本身唔太好gear都忍唔住買左個mr袋
抵佢長做長有
款好因人異議......18樓果堆牌子由18樓果陣鋪塵賣唔出到而家, 都唔係好見多人用~
但長做長有呢句......倒也不見佢再有咩新野/新牌子入過, 睇怕都仲係賣緊以前果堆鋪塵貨~

引用:
原帖由 2slow 於 15-2-2018 10:33 發表
剛剛「十八樓」update了FB名由"Showroom" 做 "Customer Service Center", 意味著什麼呢
即係上黎都係無貨睇, 只係有個真人SERVE你咁解掛

回覆 37# 的帖子

梗係啦......你擺TST, 賣既係時裝客, 比D行山客見到當普通衫褲鞋袋賣都得~
你擺返係E記入面(唔理係CSW定SPK), 行得入去既10個有9個都係黎買槍買件打WARGAME的, 淨低果個根本就唔係黎買野, 可能只係黎陪下條仔打發下時間......咁任你點做折都係死~
數字牌走果個路線係D TRAINING EXERCISE SUIT果類野, 香港有Q呢D活動咩?! 到頭來批衫褲性質相近既得班行山客, 果班都唔會特登行過黎啦~
18樓另一間好似唔係只限紀律部隊呀嘛?? 我上次行入去睇野問價乜都煦做GAWOR??

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 pbay 於 15-2-2018 12:36 發表

尾果句同意呀.

但E記當年搬麗新, 其實我一度都幾大期望, 麗新個場原本都死死地, 有間大wargame鋪落戶, 起碼引左Arxs, 返九, 地獄, 靚姐分店, 仲有一兩間小鋪落去開檔,
落去總有野值得行下買下. 唔洗次次淨係出 ...
長沙灣至少有D野好, 就係鋪位大租金平, 果陣擺麗新仲有樣野好, 個場有車位我唔使煩, 買下野又有FREE PARKING~
買完野CSW搭車4通8達, 九龍區除左油尖旺/觀塘市中心, 都無乜位方便得過佢~
果頭D商場無一個唔係死場, 同樣都係無乜生客, 搞下搞下就學你話齋, 入左堆分店落去變左一條小槍街~
其實E記對麗新算係有功有勞~
而家擺左去SPK, 搭車無車入到去唔在講, 揸車落去諗住買多D野都係死, 擺樓下一邊入口就車房霸晒, 一係就大路狂抄牌, 樓下車位時租貴到唔願泊入去, 最後得返對面再行過D塊爛地, 要我抬一輪就唔揸啦, 仲要少左野行~
然後話就話D鋪搬左去SPK好似算係集中, 媽的呢間就係A工廈幾樓, 另一間就係過兩個街口又幾多樓, 咁Q得閒周街行咩?!
到GAME場IPSC場, GAME場好似無晒咁濟, IF又走左, 未走果陣佢自己都有貨賣, 又唔係貴過槍鋪幾多, 點會無啦啦行出去另一間WARGAME鋪買野?? 諗住IPSC幫到你就仲死, 專做IPSC果間鋪仲早過你係SPK打釘, 間鋪環境仲好行過你好多, 賣既野又專門過你, SERVICE我覺得同E記差不多但對答、資料果D野PRO過你~ 仲要人地同槍會掛埋勾, 槍會果班玩家點會理你E記過唔過黎??

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 johnlam602 於 21-2-2018 04:27 發表
反而想知ares個所謂showmoon點解可以生存咁耐
麗新果間?? 麗新本身就唔貴租, 係果度既生存成本其實好低~
再者, 就算間SHOWROOM真係蝕錢, 但通世界賣玩具賺返黎D錢夠貼有餘時, 人地鍾意擺係度蝕都吹佢唔脹既~

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-3-2018 11:50 發表
回49#
你試下打..WGX..沽稿就會查到,有埋地圖指示.
confirm左係果度喇??

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-3-2018 11:24 發表

C Hing,你是否去過,根本沒有WGX, 乜佢咁大整古D顧客.放流地址出尼.
我就係未去過......見人咁CONFIRM先問下, 費事有時間但摸門釘啦~

發新話題