22 12
發新話題

[WE] WE 又發功,320 M17嚟啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-12-2018 16:53 發表

改模好麻煩 we自己出我覺得冇咩機會
西瓜根名下都有可能 係改應該要改埋隻trigger
同埋d掣轉返沙色 或者買左再cerakote左佢

https://youtu.be/Zo7GV0zl320
睇埋試打片 slide release應該要再改
一入匣 手指 ...
膠下身鎗既特點,隻匣係45度用拍力入去係會自動slide release
玩具鎗真鎗好多都會咁
https://www.youtube.com/watch?v=w9odzAR9B6A
https://www.youtube.com/watch?v=boMCysSNodg

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-12-2018 17:13 發表

哦 但上唔上到彈既呢?
我以前有枝we scar h都係咁
長鎗我就未聽講過啦
手鎗既話係得既
真鎗上面有片睇啦
玩具鎗我都有試過咁樣reload,只係唔係intentionally
其實只要你隻匣係入好,正路嚟講係冇理由上唔到彈

引用:
原帖由 ayaka 於 10-12-2018 17:41 發表

馬記支G19都有呢個情況
應該係回鏜彈弓唔夠硬, 入匣時震鬆slide release
以前KSC支台版G34都有呢個問題
我剛剛得閒無聊摷晒d鎗出嚟試,原來真係唔係好多鎗得
同牌子同系列只試其中一枝

VFC HK45CT 得
Marui XDM 得
VFC PPQ M2 得
Marui M&P 完全冇反應
Marui M45A1(全膠) 時得時唔得,要相對大力,基本上唔work
WA Kimber (金身) 要好柒大力先得,得一兩次得,基本上唔work
WA MEU (全膠) 完全冇反應
Marui Kimber (金身) 完全冇反應
Marui Desert Eagle (全膠) 要好柒大力先得,第一次粒彈上唔到,攝住咗入唔到chamber,第二次得,基本上唔work
VFC Glock 19 完全冇反應
VFC FNX45 Tactical 得
Marui FN 5-7 得
KWA MK23 都算work,但都係要相對大力
Maruzen PPK/S (全膠) 其實唔洗試....完全冇反應
KJ CZ75 得,大力少少
WE TT-33 完全冇反應
KJ P229 得
WE XDM Compact 完全冇反應
Marui M9A1 (全膠) 完全冇反應
Marui Glock 17 得
Marui P226 (全膠) 完全冇反應
Marui Hi-Capa 5.1 (全膠) 得
WA SV Infinity 6.0 (全膠) 完全冇反應
Marui PX4 完全冇反應 (好奇怪,我記得我以前有枝原裝係得,呢枝改咗Detonator上身,Nebula下身,加硬咗recoil spring)
KSC USP Compact 得
Marushin M36 ????

引用:
原帖由 ayaka 於 11-12-2018 11:26 發表

嘩,師兄咁多收藏
Ppq m2 我個支都會咁
因為手鎗我比較多款鍾意
冇錢寧願淨玩原裝唔換金身及多收二手鎗,都想買多d款
長鎗我就得好少

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-12-2018 11:57 發表

我睇到都嘩左一聲
我遲下試試枝hk45ct先 換左鋼slide同slide lock
都算食得實
下次有假放得閒冇野做,又摷晒出嚟試下有邊幾枝可以做到one hand chambering

From 軍火酷
"聽說"目前有拿到授權的只有M17
這表示暫時民用型式不會有權刻字的

可以慳番了.......

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-12-2018 00:29 發表

Civil版都未出?即係冇safety版
睇定d先
唔明

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-12-2018 00:40 發表

一路打機一路回post 講到1999
佢standard size果枝係軍版M17
短版果枝唔知Carry定係Compact咪係普通SIG P320刻字囉

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-12-2018 00:59 發表

短果枝我估係carry
軍版都有carry 好似叫m18定都係m17
但好似最後軍方冇買到

我都太唔肯定civil版係咪一定冇safety 又好似有個版本有
以我理解係carry果枝係普通版,果枝冇marking
係講WE,唔係真鎗
你睇番條介紹影片,carry果枝係冇marking的

引用:
原帖由 cky0311 於 15-12-2018 10:15 發表
大家估下支野洗唔洗一千
應該同之前VFC出果d差唔多價錢

講到明註冊商標MK17,擺明係照出冇marking版320啦
不過冇marking我已經唔會買了....等下Marui出好過

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-1-2019 23:45 發表

如果佢走貨無marking 但補個迷版kit 都衝
唔會啦,WE迷版絕咗種幾耐?

引用:
原帖由 Dave 於 10-1-2019 23:16 發表

追求外觀完美當然不是罪,就算不付版權費,自己LASER 也是可以。
甲由成功之道就是幫助大家一條龍得到MARKING 產品,槍廠有錢收,買家有刻印,玩具廠只是比少少錢,大家開心。
但養慣了大家有MARKING 之後,沒 ...
買Marui改金身,我從來心甘命抵,更唔覺次人一等
講到尾,出鎗既要做好自己真正應該做既事

SIG officials announcement

M17 2019年3月會派街,不是we做,打6mm,差氣,V記代工。
https://m.youtube.com/watch?feat ... g&v=AW4O-5WblHI(祥細試打及拆槍視頻)

M17 only ?

22 12
發新話題