發新話題

訓練營租槍如何?

租得俾新手上路,只係俾人開心吓,就唔好咁高期望喇...
究竟世界上還有神嗎?

唔開名話邊個場,有好多租槍連前Sight都冇。
究竟世界上還有神嗎?

唔係啩⋯⋯準星先至易瞄,以前從第一支電槍Marui FAMAS開始,都係用準星,到玩AR、MP5都係用準星;反而近年啲真品紅點越出越平,反而因為用Mount,再上紅點,感覺反而差咗。
引用:
原帖由 horenhim 於 27-2-2018 11:28 發表

怕乜, 有D人打左幾年game都唔知個準星點用 lol
究竟世界上還有神嗎?

首先,我好明白自己玩緊玩具槍,明顯知道自己支M4A1根本打唔到250米。準星其實已經好貼近槍管,在彈道觀測上用準星優勢係大好多,問題只在於習慣。
引用:
原帖由 pmcoperator 於 27-2-2018 14:38 發表

同意
有一段玩電槍時期我落場只用準星
究竟世界上還有神嗎?

其實帶新豬打CQB比較麻煩。
新豬唔知乜嘢係了槍,CQB本身對新豬嚟講距離太近,太有壓迫感,好易發生意外同衝突。
究竟世界上還有神嗎?

因為新手冇裝冇Radio,通常都嗌到殺聲震天,High到爆燈....老手就出奇地靜。
引用:
原帖由 jonchanzc 於 5-3-2018 17:12 發表
非常同意, 我之前帶過班friend去玩CQB, 講真係難玩好多, 又會好大既壓迫感. 反而戶外打, 佢哋冇咁驚同會去以專住玩戰術同teamwork, 比較可以俾返佢哋玩返一個較似體育既經驗, 佢哋槍法唔勁都可以玩 ...
究竟世界上還有神嗎?

新手肯衝肯搏,反而好多老手一係就龜,一係就慢慢Cut Pie......
引用:
原帖由 T-800 於 5-3-2018 17:58 發表

CQB通常只打半自動,相對來講無咁傷。。。
2.子彈無眼,一盲拳打死老師父一的都唔奇。。。

Happy shooting!
究竟世界上還有神嗎?

發新話題