發新話題

[認真] 有冇CHING睇咗 "紅海行動" ?

未看,據説是官方授權的宣傳片?

引用:
原帖由 rho837 於 2018-3-5 11:42 發表

堂堂一個美國元首訪間中國! 班近身保標唔通行入去要交底啲自衛武器给門口安檢咩! 所有有關細節都應該一早有安排好啦! 門口安撿盡責, 美國保安自然反應保護國家財產乜合情合理, 最多咪笑笑口講句sorr ...

今改變世界事小 而贏網上牙骹事大

沒有正義 只有立場, 化了

追你地啲POSTS以經食了好多包萬保路!

引用:
原帖由 Ben_9413 於 5-3-2018 12:29 發表

今改變世界事小 而贏網上牙骹事大

沒有正義 只有立場, 化了
o拿我既立場好堅定地堅決, 就係堅定地堅持沒有正義

我立場完全唔堅定! 正義感只係講而冇實際行動!

體驗大陸由基本係囡囡外表深處不段(深入/淺出)了解!直至爆發出一種改觀情面! 一步一步認識早國! 大家不防試試咁既方法認識早國!

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-3-2018 22:26 發表
睇呢類大陸電影,睇動作、睇武器、睇大場面,佢地既創造力量同幻想確係一流……
但現實世界當然係另一回事啦︰-

《美國特工將攔阻的中方安保人員打倒在地。事件最終以中方道歉告終……》
//【明報專訊】美國總統 ...
師兄你挑錯機了......

第一。幾乎所有同類軍事戰爭電影(非純動作歷險片),都有一定程度根據現實或歷史背景,創作的故事才能令觀眾代入。最近期有我國我軍的呢齣「紅海行動」,荷理活有「12壯士」,稍早些年有「13小時」、「海豹突擊隊」等等全部有現實的事件及軍事技術考量。好似你話單憑創作同幻想出大場面,那種叫Marvel電影......

第二。2015年3月29日也門撤僑,只有中國的軍艦夠膽駛入阿丁港並上岸撤僑。美國政府都嫌危險放棄撤僑,美國外交及軍事人員早於同年2月全數撤退,並無執行過撤僑工作。

9 個讚好! TOP

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 6-3-2018 10:00 發表

美國政府都嫌危險放棄撤僑,美國外交及軍事人員早於同年2月全數撤退,並無執行過撤僑工作。
因為現實係殘酷的.
當時有數以千計美國公民等待撤離.

這群呼救無門的"美國公民",
絕大部份係擁有美國居留權或護照的也門/阿拉伯人.

美國政府所嫌既危險,
國務部所講既不安全,
並唔係也門戰亂環境,
而係呢班"美國公民".

上網睇左頭10分鐘, 唔敢講好出色, 但一定冇戰狼咁膠
如果換D正常演員去做, 可以真係會入場睇
今晚打老虎

未睇紅海,但睇完套戰狠2 真係得淡笑

同美國英雄片分別,就係套戰狠成套都唔知講左幾多次”中國人”呢三粒字

鼓吹民族情緒,唔怪得要自high到起機場吹國歌

1 個讚好! TOP

戰狼2同紅海在硬膠指數上相差好遠

引用:
原帖由 loveless 於 6-3-2018 19:22 發表
戰狼2同紅海在硬膠指數上相差好遠
戰狼2吳京好似Rambo咁

引用:
原帖由 tf141 於 6-3-2018 21:33 發表

戰狼2吳京好似Rambo咁
但冇Rambo個隻cool感覺!

引用:
原帖由 rho837 於 6-3-2018 23:09 發表

但冇Rambo個隻cool感覺!
feel就見仁見智啦
我就覺得都係果種狠勁

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 6-3-2018 10:00 發表

2015年3月29日也門撤僑,只有中國的軍艦夠膽駛入阿丁港並上岸撤僑。美國政府都嫌危險放棄撤僑,美國外交及軍事人員早於同年2月全數撤退,並無執行過撤僑工作。
係咪話中國吊一箱錢俾海盜做買路錢果單 ?  

歐美好似話過唔會俾贖金恐怖份子, 俾又死唔俾又死, 俾左肯定又俾道德團體轟死.

發新話題