67 12345
發新話題

[認真] 有冇CHING睇咗 "紅海行動" ?

引用:
原帖由 Jonny.R 於 7-3-2018 22:02 發表

居然要認低威交贖金,
冇宣傳似係係想班國民仍然相信派一個解放軍,
就好似吳京咁 徒手搞掂哂成船海盜
你真係犀利
香港有班好似你咁既人,前途真係一遍光明

成功交贖金換人質絕對好過執翻條屍
抽後算賬也可以

引用:
原帖由 tf141 於 7-3-2018 22:12 發表

你真係犀利
香港有班好似你咁既人,前途真係一遍光明
原來你都知道做義工係冇前途既
加油 祖國真係靠哂你呢類人士發揚光大

引用:
原帖由 Jonny.R 於 7-3-2018 22:32 發表

原來你都知道做義工係冇前途既
加油 祖國真係靠哂你呢類人士發揚光大
我廢青嚟啫,點及你呀
咁都有得老砌人地有陰謀,我就冇咁好想像力啦
我成日聽人講樹無皮必死無疑,人無恥天下無敵
見到你咁既言行,我就知我再做50年人都比唔上你啦

比我會先教育自己點去分清楚拍戲還拍戲,現實還現實。
超級戰艦異形海戰有海軍參與,不見得現實中真係有異形打。

呢個帖咁多頁嘅討論,情況係《紅》片從技術至商業的成功,導致本地一些不喜歡中國的人們嫉妒,用跟看待荷里活不同的標準,無視《紅》片的成功吧。

事實上《紅》片亦有瑕疵,例如節奏只高潮迭起,缺少峰迴路轉。但無疑導演和中國海軍這次交出了一部,具實感的故事,具誠意的制作。只要你能放下有色眼鏡,都認同《紅》片發揮出荷里活同類型片亦不常見的高水準。而近期國產的同類戰爭題材中,不論票房佳的《戰狼系列》及票房不佳的《空天獵》,兩片有師承西片但效果都強差人意,相對而言《紅》片達國際水平的成熟制作,不得不說是華語片的大突破。

以下影評人向來對中國大陸無好感,對所有華語片的影評亦嚴苛,但都給予了《紅》片整體正面的評價,論點也很有理據:
https://m.youtube.com/watch?v=z5jLVcbB6jw

引用:
原帖由 cccarlos 於 7-3-2018 22:19 發表
成功交贖金換人質絕對好過執翻條屍
抽後算賬也可以

財可通神, 用錢解決得到既問題, 就唔係問題啦,
係D美國佬傻姐.

67 12345
發新話題