發新話題

[認真] 有冇CHING睇咗 "紅海行動" ?

Maybe this weekend

係咪因為佢地係好特種既特種部隊,即係等於中國係世界SWAT Challange都要用外國鎗一樣
9up XD

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-3-2018 10:55 發表
我覺得佢呢套電影,好似無..戰狼2..咁轟動咁.
你講票房定乜 ?
我覺得戰狼2同呢套完全冇得揮喎
即係好似Rambo同埋Tears Of Sun咁比
你話邊套好d ?

引用:
原帖由 stevechau 於 1-3-2018 12:26 發表

我未睇, 亦無打算入場睇(不過應該遲D會上網睇)......
如果故事係有講到美式軍備係點黎既, 我又無乜所謂既~
起碼套戲真係肯用真既武器載具黎拍, 呢個導演拍呢D片我係有信心既~
(岩岩CHECK返DTANK果類野係摩洛哥 ...
蛟龍突擊隊係索馬里抽班海盜同埋之後伊維亞大使館入面d武警都全部用國貨
但係蛟龍突擊隊去到伊維亞做撤離同人質營救果陣,就有提到因為彈樂補及等等由當地政府提供,所以武器全部都要轉歐盟制式

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-3-2018 22:26 發表
睇呢類大陸電影,睇動作、睇武器、睇大場面,佢地既創造力量同幻想確係一流……
但現實世界當然係另一回事啦︰-

《美國特工將攔阻的中方安保人員打倒在地。事件最終以中方道歉告終……》
//【明報專訊】美國總統 ...
同套戲有咩關係
你呢種咁低階既借題發揮手段,去Yahoo新聞下面果到留comment吧啦,啱晒你呢種層次

引用:
原帖由 loveless 於 4-3-2018 22:56 發表

若美方有做足外交程序而中方出錯, 道歉好正常.

不如又睇下 US Secret Service既官方公佈:

“An individual, not part of the official delegation, attempted to prevent one of our protectees from ent ...
咁美國佬梗係話冇架啦,呢d公關野你唔係咁都信下話?
至於中方保安俾人打到趴街,雖然話source不明,但係空穴來風,未必冇因,反正我就信啦
你成日係到搵埋晒d咁既資料,多舊魚啦
睇新聞,係要睇自己想睇既,唔係要知事實,明冇 ?

引用:
原帖由 loveless 於 6-3-2018 19:22 發表
戰狼2同紅海在硬膠指數上相差好遠
戰狼2吳京好似Rambo咁

引用:
原帖由 rho837 於 6-3-2018 23:09 發表

但冇Rambo個隻cool感覺!
feel就見仁見智啦
我就覺得都係果種狠勁

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2018 12:17 發表

係咪話中國吊一箱錢俾海盜做買路錢果單 ?  

歐美好似話過唔會俾贖金恐怖份子, 俾又死唔俾又死, 俾左肯定又俾道德團體轟死.
歐美都唔肯俾錢贖人,共匪肯?
咁好難天滅中共架喎?
定係又有貪污勾結黑幕故仔聽?
留名等師兄即席創作

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2018 16:52 發表

點解你會覺得係唱衰 ? 中國開始重視國民性命唔係一種進步咩 ?
台灣都有份俾架.

揭秘中國人質獲釋幕后海盜收150萬美元贖金?
2016年10月24日
http://news.sina.com.cn/c/gat/2016-10-24/doc-ifxwzt ...
同套戲改篇果個故仔完全唔係講緊同一件事嚟既
我希望果個"知情人士"唔係同你一樣亂咁up,攪到d野亂晒啦

引用:
原帖由 Jonny.R 於 7-3-2018 22:02 發表

居然要認低威交贖金,
冇宣傳似係係想班國民仍然相信派一個解放軍,
就好似吳京咁 徒手搞掂哂成船海盜
你真係犀利
香港有班好似你咁既人,前途真係一遍光明

引用:
原帖由 Jonny.R 於 7-3-2018 22:32 發表

原來你都知道做義工係冇前途既
加油 祖國真係靠哂你呢類人士發揚光大
我廢青嚟啫,點及你呀
咁都有得老砌人地有陰謀,我就冇咁好想像力啦
我成日聽人講樹無皮必死無疑,人無恥天下無敵
見到你咁既言行,我就知我再做50年人都比唔上你啦

發新話題