發新話題

新手上路 bizon

新手上路 bizon

小弟剛剛新玩,見到支 pps pp19 bizon3 價錢okay!款靚
想問下各位ching應唔應該入手!

引用:
原帖由 新手一隻 於 7-3-2018 03:40 發表
落場向的話,唔應該。

雖然把嘢嗰鋼身係幾靚,不過有以下問題:
原裝彈匣供彈唔順
彈匣同彈匣袋難搵
彈桶前面塊蓋唔算穩固,落場時有機會唔小心轉咗90度而飛出。要係地下執返塊蓋、彈弓同推 ...
唔該晒 ching,想請問一下,新手買槍,有冇邊間鋪頭介紹?

引用:
原帖由 Dave 於 7-3-2018 10:04 發表
在下買了2 柄pps bizon 3
一柄友人的簡單改個hop up 膠,換弱一點彈弓打1.2~1.3j ,足矣。
已實戰2 場無病無痛。
網上不少片都說彈匣極難上( silver back 之流 ),但pps 這個拉線匣似乎沒這問題。

然而另一支 ...
唔該晒 ching!其實我都有睇你個post,不過就係擔心天梯,彈匣既問題,自己又唔識得改,所以都係選擇其他槍款!
Btw 如果可以有地方介紹改改支槍,都想入手

引用:
原帖由 Dave 於 8-3-2018 10:53 發表

原裝天梯應該比較弱,但打 7.4 V LIPO 應該OK 的,但7.4 V 又推唔多郁原裝 1.6J ,所以改弱彈弓=> 1.2 J 前後,
用7.4 V ,應該可打好一會兒。
支槍全支都完全係 AK 規格,3 號波箱,網上UTUBE 找 「GEAR BOX  ...
雖然自己唔係好明,因為真係岩岩開始睇槍既野,但都唔該晒 ching

引用:
原帖由 Dave 於 8-3-2018 14:52 發表

十餘年來,電槍波箱都大同少異,十年前的POST ,今天看也是通用的。
只是多了不少花巧野,快拆乜乜,電子控制云云,
但大體上都是摩打拉動齒輪帶動天梯壓宿彈弓再到臨界點釋放,吹氣出彈。
準備買人生第一把AEG,香港有冇邊間鋪頭好介紹?

發新話題