發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

引用:
原帖由 48191 於 20-3-2018 00:04 發表
我講咗幾次喇...
將條外管Chamber位執番少少斜度,已經可以解決問題⋯⋯
更證明左cxw真係冇咩料到
By the way 小弟唔知磨邊個位...

[quote]原帖由 48191 於 20-3-2018 07:22 發表
你將條老原外管拍埋條TTI外管睇個Chamber位,睇

引用:
原帖由 2slow 於 20-3-2018 09:34 發表

請問條片入面係用邊隻飛機座?
及其他設定如用幾%回鏜彈弓等等?
Nova rmr 包晒飛機座 飛機 飛標 100%彈弓

引用:
原帖由 2slow 於 20-3-2018 14:50 發表
小弟昨晚試了條Nova TTI G34 slide但不是RMR版,
用原裝老馬飛機座, 加楓葉hopup座, 原裝彈弓等等
試裝上本身砌好的鋼吉打glock下身(鋼前rail mount, 鋼Chasis)

發覺Nova的數好fit, 唔執下的話, 條slide應該係郁 ...
師兄請問你內管都係用番11x mm長度? 我有幾個朋友都用11x mm好順 但cxw個整槍就sale我內管問題叫我買條精密管 話楓葉唔係精密管啵

引用:
原帖由 新手一隻 於 20-3-2018 17:11 發表
內管又唔關jam slide事,所謂唔同槍的內管,多數都只係唔同長度,只影響火力同外觀。cutting唔同除外。

另外你都識講人地sale緊你,服務又唔係好,唔係咁都要繼續畀錢啊?
佢老細話會免費執順返啵 過多2日睇下點囉

引用:
原帖由 2slow 於 20-3-2018 16:59 發表

我係用緊97mm長度的, 但應該可用hi-capa size的113mm, 因為係G34 滑架..
咁你現在用咩內管?
113mm呀 個老細話kj nova 楓葉問題
我問佢咩問題佢答 手工 姐係咩

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 21-3-2018 12:54 發表
1,是二個月前整好拿得的時間,有無試槍?如試槍時已有事,正常都唔拿槍走,會叫師傅再執好已拿
2,看完你段片,如是事實之描述,即二個月前拿槍個陣已有問題,點解唔叫師傅?
上面應該味講左師父話因為天氣問題囉?

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 21-3-2018 18:17 發表
個日好凍嗎?

都是個句,你是俾錢個位(消費者),你有權要求店家(服務提供者)俾件正常使用的貨品俾你!問題是點解會拿槍走?
果日應該唔算太凍 prowin匣 20度左右?

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 22-3-2018 18:18 發表
依家支槍拿番未?
等星期六收工先去拎呀
佢地話整好囉
不過我問咩問題 佢又冇講

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 23-3-2018 10:32 發表

今次要試清楚先好拎走,呢幾天氣溫一定唔會Slide Lock 唔到
師兄 其實check槍最主要睇slide lock 順唔順 仲要check啲咩 希望今次收槍真係冇拖冇欠

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 24-3-2018 13:23 發表
問題是:店家無叫師兄放匣以便日後試槍?那店家整完用什麼匣去試槍?
佢用自家we marui

引用:
原帖由 556.300 於 17-3-2018 21:30 發表

今日去完crw 講中晒 個師父不停sale g34 112mm內管 佢同我講hicapa管當我水魚 我就同佢老闆講啦 我都想知佢地想當我水魚到幾時
Um 老細拍左條片黎話順 話用返我帶去果條112mm 咁佢之前整槍師父sale我97mm係咩意思

試槍發現外管同slide磨到開到有鋁粉飛出 不過有slide lock同都順

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 24-3-2018 16:20 發表
這現象反映外管已向上升起,令滑架與外管在開槍時間做成磨擦
請問可以點解決

佢地俾我感覺係似攪唔掂....
佢第2次執如下...
1. Free換左成個hammer set俾我 因為第一次佢換果set係崩過磨過

發新話題