發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

引用:
原帖由 556.300 於 29-3-2018 20:21 發表
佢最串係 我地靜係整開marui第一次整kj 心諗咁你都叫整槍師父...... 除左馬記其他唔識整....但攪到我支槍咁都可以串成咁.....
無計了,比D店舖職員寸, 呢D氣,我都受唔少.
最多下次唔再幫襯.

依家支槍條slide鬆到左右thin......依間cXw真係呢

聽你地講呢間野貴又貴過人,整槍又貴過人,佢sell果啲custom service有幾多係佢自己做

所以我冇幫襯佢地好耐

題外話...我之前係佢地到訂野諗住順手訂埋D MAGPUL件
真係後尾先知佢地賣野貴人成倍....

引用:
原帖由 HolyNighT723 於 31-3-2018 00:53 發表
題外話...我之前係佢地到訂野諗住順手訂埋D MAGPUL件
依間野代購黎感覺 大執

引用:
原帖由 HolyNighT723 於 31-3-2018 00:53 發表
發夢見過某港島玩具店 有外國人托搵支絕版sf 先斬後奏 收市價幾倍

唔怪得佢facebook咁多鬼佬負皮佢啦
Btw 我見佢所有野都貴出面幾百至幾千
明明做ce佢都係搵fcc 佢收多人幾差野

引用:
原帖由 556.300 於 25-3-2018 15:35 發表
2. slide lock換左3. 外管牙後面磨過 4. 外管中段同拋彈口段花到入左肉 開槍爆鋁粉

https://photos.app.goo.gl/U6NnovPUUrNgRnpB3
自己比較少改手槍,比較大執係上年(定前年)幫朋友執NOVA XDM SLIDE 上MARUI ,
又係咁上下,本身NOVA XDM 套野係有點問題,又難上又自己磨自己,跟師兄這情況有點似,
XDM 有得執的,在下是修整HOP 座跟SLIDE 內部,因為磨花左BLU 番唔覺眼,不過都刨左非常耐同試組左N 次先交貨比朋友 ( 一餐M 記收費 )。
圖中師兄支槍一句到尾就係退膛時自己磨自己(應該是SLIDE 後退時條管未開始跌刨住退膛),唔洗多,連射一匣已經肯定花碌碌。
然而如果自己整,係入氣擊發第一槍之前,應該很仔細地輕拉SLIDE 感受邊個位卡邊個位開始啜,一日未拉到順一日都唔好入氣打。
不要信坊間甚麼「磨合」,事實是硬鬥硬是旦刨走一邊就「自然」順,整槍一來要技術工具經驗,但亦有一點很重要是觀察力,
細微細眼地方唔理,一個唔覺意開幾槍乒一聲就打斷件亦不是奇事。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 2018-4-1 13:13 發表

自己比較少改手槍,比較大執係上年(定前年)幫朋友執NOVA XDM SLIDE 上MARUI ,
又係咁上下,本身NOVA XDM 套野係有點問題,又難上又自己磨自己,跟師兄這情況有點似,
XDM 有得執的,在下是修整HOP 座跟SLIDE  ...
我都話業餘勝所謂專業

跟本無心做求其是旦砌埋就交貨, 試都無試搏無事, 十分離譜

o吾怪得鰂魚涌次次D片D玩具, 清到一匣lock到士拉, 就好似開心大發現o甘

講起cxw呢間玩具鋪,就諗起唔會再幫襯。。
當初想改dm870唔識搵magpul件,硬比佢食,冇計。
但想講既係,收貴唔係問題,收貨個時係連新手都會發覺係完全hei既心態交貨。仲要係要tune要執既,其實係冇郁過,但就收你2000蚊手工。
由問佢至拎貨,我支野放左係佢度差不多半年。之前一路問都話magpul未番呢樣個樣,ok冇問題。有一日見到佢係fb放相話magpul番左貨,咁我諗過多個星期點都有啦。點知一路冇收到電話,個左1個月我打電話去問,答案係等多3個禮拜。。。。

終於到拎野個日,開頭新手玩,唔識check下佢有冇搞,番到去j左2槍jam彈,跟住開始上網搵資料先發覺,其實佢根本冇幫我執順同搞jam彈問題。仲要個magpul柄粒長鏍絲唔係原裝野來,仲要長過頭凸左出來,搞到手感仲差過原裝dm,之後仲發覺佢冇比番個magpul托既原裝加厚pat比我。樣樣既種種,我成把dm係佢度足足搞左4000幾銀,件貴我唔計,但你咁既手工收我2000就。。。。

有邊位師兄如果因為睇完youtube想搵佢整槍的話,真係要諗清楚,除左我自己,仲有多位朋友係佢都中招,不能盡錄,真係要3思3思

我比較好奇,Nova理應鑊氣不大,套XDM金身都會出事?
引用:
原帖由 Dave 於 1-4-2018 13:13 發表

XDM 有得執的,在下是修整HOP 座跟SLIDE  ...
究竟世界上還有神嗎?

佢最後攪完 條slide 鬆到hihi 頭搖又尾甩咁款 完全hea整完 俾隻50蚊we件你頂 之後懶高級咁講幫你upgd 心諗

估唔到受害者唔止我一個仲有咁多師兄

引用:
原帖由 48191 於 1-4-2018 16:42 發表
我比較好奇,Nova理應鑊氣不大,套XDM金身都會出事?
當時上網睇番資料, xdm 算是比較鑊氣的一套套件。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題