發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2018 09:15 發表
似係條外管唔識跌管
我睇片都覺得有呢個可能性

556.300兄,
當滑架卡住時,槍管能否自由活動?
向上cock槍,會否較片中順暢?

引用:
原帖由 clay82 於 10-3-2018 11:54 發表

我睇片都覺得有呢個可能性

556.300兄,
當滑架卡住時,槍管能否自由活動?
向上cock槍,會否較片中順暢?
依個問題又冇留意 不過外管落左油都花得好勁 cock左幾下 肉都赤晒 *間中*槍向右45度會較順少少

引用:
原帖由 556.300 於 10-3-2018 11:58 發表

依個問題又冇留意 不過外管落左油都花得好勁 cock左幾下 肉都赤晒 *間中*槍向右45度會較順少少
向右?

你試試外管頂和滑架的磨擦是否卡的主因
如果是的,問題就容易解決

引用:
原帖由 clay82 於 10-3-2018 12:38 發表

向右?

你試試外管頂和滑架的磨擦是否卡的主因
如果是的,問題就容易解決
唔清楚。。 外管頂冇磨損 不過滑架有

請教樓主,之前支槍有什麼問題,要去修理呢? Thx for sharing.

原裝老馬都有呢個問題,不過睇片嚴重過老原個陣
飛機座個斜位其實可以執去改善呢個問題
外管卡的話就執多啲位去跌管,Nova睇圖都好似唔係跌得咁好,執左既話甩色會慢好多
hammer roller都可以換,都會cock順啲

引用:
原帖由 kornhill401 於 10-3-2018 13:00 發表
請教樓主,之前支槍有什麼問題,要去修理呢? Thx for sharing.
Trigger bar磨損要換 順便叫槍鋪幫我換grip

中身(內軌)有冇換過?有冇機係Hammer座或內軌未磨順導致卡?

其實你試試拍埋支原裝外管同而家呢支睇睇,應該係外管底斜位不足,導致唔識跌管。
有一期PGC都係咁,要響Chamber底車走多少少;後尾換GM就冇事,不過隻色好肉。
究竟世界上還有神嗎?

我琴日都換左套吉打g17 rear chassis落枝we g17
唔知做咩鬼野緊到slide都拉唔到
似係個chassis條軌太低 要換埋吉打個frame...

我放工再試下先 最灰係我放星期日 但間槍鋪唔開😭😭

早知搵返朗哥幫手唔貪新鮮 最灰唔就腳

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2018 17:50 發表
我琴日都換左套吉打g17 rear chassis落枝we g17
唔知做咩鬼野緊到slide都拉唔到
似係個chassis條軌太低 要換埋吉打個frame...
我gm身黎 又唔算太低 不過可能gm身氣數錯左 前段有微微彎向下 見好多師兄都咁講

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2018 17:24 發表
其實你試試拍埋支原裝外管同而家呢支睇睇,應該係外管底斜位不足,導致唔識跌管。
有一期PGC都係咁,要響Chamber底車走多少少;後尾換GM就冇事,不過隻色好肉。
師兄 jam果陣條外管係可以前後動到少少 不過緊緊地

發新話題