發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

引用:
原帖由 556.300 於 10-3-2018 20:32 發表

我gm身黎 又唔算太低 不過可能gm身氣數錯左 前段有微微彎向下 見好多師兄都咁講
we full marking身都有人講過係 聽說吉打係最好

3HK幾好
引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2018 22:09 發表

we full marking身都有人講過係 聽說吉打係最好
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2018 22:15 發表
3HK幾好
我依家都唔知點搞 似係個rear chassis同個frame唔對數

引用:
原帖由 556.300 於 10-3-2018 20:29 發表
早知搵返朗哥幫手唔貪新鮮 最灰唔就腳
有時都見到xxw個腦細係朗哥舖頭放低槍

唔係啩.....
引用:
原帖由 1stsfod 於 10-3-2018 23:09 發表

究竟世界上還有神嗎?

GM,吉打同WE小弟都有用過,外觀反而覺得後期既WE下身好正,真係差Marking呢Part.手感就GM好Feel啲,吉打係介乎兩者之間

咁小弟有時間拎番cxw整先 因為半千靜換grip 又冇執順 我條氣頂住頂住 好似俾個店員水左咁

引用:
原帖由 1stsfod 於 10-3-2018 23:09 發表

我之前係永高行見佢入貨返自己鋪頭

引用:
原帖由 556.300 於 11-3-2018 00:41 發表
咁小弟有時間拎番cxw整先 因為半千靜換grip 又冇執順 我條氣頂住頂住 好似俾個店員水左咁
500蚊換個frame?

以前我都係咩都比人整 當然果位師父收得我算平
佢會比我睇住整 好多時都係直裝唔洗執 摟粒螺絲入枝pin咁
我覺得自己都搞得黎 咁就變左自己整
其實依家好多件都係drop fit 頂多砂紙修下銼下
唔明唔識就睇下youtube問下人 交流下
慳返唔少又學到野
最過癮係我拆FNX45搵唔到拆玩具片就睇真槍片 差唔多

自己動手就會買下買下好多工具
當然自己能力範圍外既會搵師父搞

1 個讚好! TOP

回覆 39# 的帖子

我以前都係咁 都係呢一年半載先開始自已拆
買個frame都係二百,唔知根麼個幾多錢,但據樓主說講咁樣就收五百又唔執好少少不如自己來

慢慢來囉,G17未由拆上身開始練習下
睇下試下就識,慢慢黎驚就温柔啲就ok
大把片睇,鐘意既睇下啲英文教學學埋英文又得

引用:
原帖由 BLSK 於 11-3-2018 02:02 發表
我以前都係咁 都係呢一年半載先開始自已拆
買個frame都係二百,唔知根麼個幾多錢,但據樓主說講咁樣就收五百又唔執好少少不如自己來

慢慢來囉,G17未由拆上身開始練習下
睇下試下就識,慢慢黎驚就଄ ...
仲有另一樣野 你比d件出面師傅裝 佢係同你大大力打入去 睇到好肉緊
自己裝可以隔舊膠慢慢打入去 自己裝先會錫住裝

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2018 17:50 發表
我琴日都換左套吉打g17 落枝we g17
唔知做咩鬼野緊到slide都拉唔到
似係個chassis條軌太低 要換埋吉打個frame...
我吉打rear chassis + 吉打frame

rear chassis都係要修...唔係一樣郁唔到

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-3-2018 03:15 發表

仲有另一樣野 你比d件出面師傅裝 佢係同你大大力打入去 睇到好肉緊
自己裝可以隔舊膠慢慢打入去 自己裝先會錫住裝
所以我先堅持乜都自己搞
最憎有時同啲fd講自己想點改,一嘢就聽倒句"囉去俾人搞啦,有啲錢係要俾人賺下"
但其實我買工具買材料慢慢試下中下伏,搞搞下重貴過囉去俾人整,但對我黎講左拆右拆,磨lee磨路fit位反而係最大樂趣
一黎又唔想枝嘢要擺底人地度,二黎唔知人地搞過乜,第時又有問題真係唔知邊度入手,如果由頭到尾都係自己搞起碼會有啲眉目

引用:
原帖由 Kwind 於 11-3-2018 03:50 發表

我吉打rear chassis + 吉打frame

rear chassis都係要修...唔係一樣郁唔到
我都用緊吉打rear chassis同frame,再配GM zero hammer

都一樣要磨到個chassis見銀色先順

引用:
原帖由 556.300 於 2018-3-11 00:41 發表
聯絡o左睇o下肯o吾肯幫你善後o拉

舖sell得你買件你要舖砌埋無理由o甘鑊都交貨o架

發新話題