發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

引用:
原帖由 Kwind 於 11-3-2018 03:50 發表

我吉打rear chassis + 吉打frame

rear chassis都係要修...唔係一樣郁唔到
你係修邊個位啊
左右側定條軌下方 we slide已經係比正常marui闊 咁多要執
吉打真係...

引用:
原帖由 紗夢 於 11-3-2018 04:35 發表

所以我先堅持乜都自己搞
最憎有時同啲fd講自己想點改,一嘢就聽倒句"囉去俾人搞啦,有啲錢係要俾人賺下"
但其實我買工具買材料慢慢試下中下伏,搞搞下重貴過囉去俾人整,但對我黎講左拆 ...
大部分師父你都睇唔到佢點整
有d細心位佢未必幫你跟 例如落螺絲膠
如果要cut野鑼野就一定要比錢ga啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-3-2018 15:57 發表

大部分師父你都睇唔到佢點整
有d細心位佢未必幫你跟 例如落螺絲膠
如果要cut野鑼野就一定要比錢ga啦
cut野鑼野噴砂要比人搞

其實最驚去到間cxw 佢又話要俾幾多幾多錢先肯執返順/攪到我支槍損晒

引用:
原帖由 556.300 於 11-3-2018 17:44 發表
其實最驚去到間cxw 佢又話要俾幾多幾多錢先肯執返順/攪到我支槍損晒
到時未話諗諗先
或許自己比d時間研究下
要修最多都係買把銼買兩張砂紙 二三十蚊貨仔

但回返前題 阻力點都會有d 可以借人地d槍睇下係咪自己果枝特別唔順著
有時係要打多d磨合下

XRW 改glock 已經係高手黎,佢都搞唔掂你都唔洗搵其他人搞喇

其實個問題唔難搞, 老馬同吉打都係做高晒。
所以你先會卡slide. 由其係換咗鋁slide 後會更加卡。
因為slide 同rail 嘅虛位都少咗。

唔是掛出晒名。。。
不過我試原裝slide又work 原裝slide鋁管都順
不過鋁管+slide就出事

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-3-2018 21:55 發表
師兄自己攪大約幾多buget左右
到時未話諗諗先
或許自己比d時間研究下
要修最多都係買把銼買兩張砂紙 二三十蚊貨仔

但回返前題 阻力點都會有d 可以借人地d槍睇下係咪自己果枝特別唔順著
有時係要打多d磨合下
師兄如果自己攪 攪錯左咪死得 搵人整通常buget都1xx-6xx...定槍鋪拖症

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-3-2018 15:54 發表

你係修邊個位啊
左右側定條軌下方 we slide已經係比正常marui闊 咁多要執
吉打真係...
小弟都係吉打鋼rear chassis + 吉打frame + 吉打鋼slide + 吉打鋼前rail mount
砌過兩把, 經驗如下:
鋼Chasis及鋼前rail mount 的rail面,先打磨至順滑...
鋼Chasis兩邊rail底凸出的部份要慢慢打磨慢慢試, 見下圖...

高手們請補充

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 556.300 於 12-3-2018 09:20 發表

師兄如果自己攪 攪錯左咪死得 搵人整通常buget都1xx-6xx...定槍鋪拖症
樓主你個case睇完條片似係外管跌管問題 (如其它師兄所講)
你可以先試下裝返條原裝外管落去試試先...

另外CRVV應該唔會咁唔負責任的, 可試試電話同佢地溝通下先
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 12-3-2018 11:35 發表

小弟都係吉打鋼rear chassis + 吉打frame + 吉打鋼slide + 吉打鋼前rail mount
砌過兩把, 經驗如下:
鋼Chasis及鋼前rail mount 的rail面,先打磨至順滑...
鋼Chasis兩邊rail底凸出的部份要慢慢打磨慢慢試, 見下 ...
如果唔裝鎚都卡哩個位我先會執佢, 否則應先搞掂個鎚roller頂機座嗰個斜。

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-3-2018 15:54 發表

你係修邊個位啊
吉打真係...
引用:
原帖由 2slow 於 12-3-2018 11:35 發表

砌過兩把, 經驗如下:
鋼Chasis兩邊rail底凸出的部份要慢慢打磨慢慢試, 見下 ...
我都係修下面突出位

建議落手前慢慢睇真D係要修邊個位先好動手

因未必每個情況相同...同埋真係要慢慢修...修多左條SLIDE就會搖

2條外管腳基本上一樣 長度 高度。。。
用200%彈弓 有30%會jam
100% 一定jam...
如果槍咀指向下 九成唔jam....請問係唔係hammer set要磨

引用:
原帖由 556.300 於 12-3-2018 23:42 發表
2條外管腳基本上一樣 長度 高度。。。
用200%彈弓 有30%會jam
100% 一定jam...
如果槍咀指向下 九成唔jam....請問係唔係hammer set要磨
如果師兄懷疑係中身/Hammer座Jam而不順,可以先試就禁條滑架吾落外管,
Hop up set同回膛彈弓,然後試下插入下身拉下試下順吾順,吾順就係飛機座/中身/Hammer座有野要汁,反之就係冇裝落去既野要汁。

發新話題