發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

引用:
原帖由 HkTurTle 於 12-3-2018 23:59 發表

如果師兄懷疑係中身/Hammer座Jam而不順,可以先試就禁條滑架吾落外管,
Hop up set同回膛彈弓,然後試下插入下身拉下試下順吾順,吾順就係飛機座/中身/Hammer座有野要汁,反之就係冇裝落去既野要汁。
今日去完crw 講中晒 個師父不停sale g34 112mm內管 佢同我講hicapa管當我水魚 我就同佢老闆講啦 我都想知佢地想當我水魚到幾時

引用:
原帖由 556.300 於 2018-3-17 21:30 發表

今日去完crw 講中晒 個師父不停sale g34 112mm內管 佢同我講hicapa管當我水魚 我就同佢老闆講啦 我都想知佢地想當我水魚到幾時
o甘

引用:
原帖由 Ben_9413 於 17-3-2018 22:32 發表

o甘
各位師兄點睇 其實我去過幾次果間鋪 一次老細都未見過 整槍師父sale字行頭
之前叫佢幫手磨magwell入prowin匣 佢唔肯磨都算
咁當我水魚法
我真心想開全名公審....第一次我去換grip+triggerbar整槍師父就夾硬話我hammer唔順換隻鋼 今次又話內管有分glock hicapa 1911? 我完全覺得佢黑sale我 我好bad feeling囉真心 當啲客傻

引用:
原帖由 556.300 於 17-3-2018 23:13 發表

各位師兄點睇 其實我去過幾次果間鋪 一次老細都未見過 整槍師父sale字行頭
咁當我水魚法
我真心想開全名公審....第一次我去換grip+triggerbar整槍師父就夾硬話我 ...
但內管會關條Slide jam咩事?

引用:
原帖由 556.300 於 2018-3-17 23:13 發表

咁當我水魚法
我真心想開全名公審....第一次我去換grip+triggerbar整槍師父就夾硬話我 ...
Glock 同 1911 又什麼關係

2位師兄點睇... 小弟求救

引用:
原帖由 556.300 於 17-3-2018 23:37 發表
2位師兄點睇... 小弟求救
現在係咩情況先?
你拿返去俾佢講出左問題後,佢叫你換內管?

要你換啲野幫襯先肯執?

等等,佢今次冇水你。內管真係有分;但係同Slide Lock 死呢個症狀完全唔對。
引用:
原帖由 556.300 於 17-3-2018 23:13 發表

咁當我水魚法
究竟世界上還有神嗎?

交去槍街整冇咁嬲...
以前有一段時間,PXC的Glock 17 Slide試過條外管個斜位冇完全做斜造成跌管不完全。令到Slide卡住卡住。我睇你而家嘅情況同當時嘅PGX Slide有啲相似:個斜位深度淺,斜度不夠。

究竟世界上還有神嗎?

GM RTF Frame好似仲正!
引用:
原帖由 HkTurTle 於 10-3-2018 23:49 發表
GM,吉打同WE小弟都有用過,外觀反而覺得後期既WE下身好正,真係差Marking呢Part.手感就GM好Feel啲,吉打係介乎兩者之間
究竟世界上還有神嗎?

[quote]原帖由 48191 於 18-3-2018 00:29 發表
早知唔急住整
貴又貴過槍街 5舊水手術 仲要成肚氣

呢啲咁嘅小手術,百五蚊俾多佢。
心急係砌槍大忌,如果未問過師傅點搞,就不如唔好搞。
攞去九龍整喇!
引用:
原帖由 556.300 於 18-3-2018 07:12 發表
[quote]原帖由 48191 於 18-3-2018 00:29 發表
早知唔急住整
貴又貴過槍街 5舊水手術 仲要成肚氣
究竟世界上還有神嗎?

早知搵返朗哥算
仲以為真係youtube講到手工咁好..原來都唔係老細執 整槍果個就當我水魚

引用:
原帖由 556.300 於 18-3-2018 14:15 發表
早知搵返朗哥算
仲以為真係youtube講到手工咁好..原來都唔係老細執 整槍果個就當我水魚
請問..整槍果個..是否高高,大大隻果個

發新話題