36 123
發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

裝GM Zero Hammer (ver 3)咪冇事囉。就算Marui原廠都㦸㦸哋,何況吉打呢⋯⋯
究竟世界上還有神嗎?

你想買料自己整?
引用:
原帖由 556.300 於 9-3-2018 21:48 發表
槍鋪推薦。。。
究竟世界上還有神嗎?

似係條外管唔識跌管
究竟世界上還有神嗎?

其實你試試拍埋支原裝外管同而家呢支睇睇,應該係外管底斜位不足,導致唔識跌管。
有一期PGC都係咁,要響Chamber底車走多少少;後尾換GM就冇事,不過隻色好肉。
究竟世界上還有神嗎?

3HK幾好
引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2018 22:09 發表

we full marking身都有人講過係 聽說吉打係最好
究竟世界上還有神嗎?

唔係啩.....
引用:
原帖由 1stsfod 於 10-3-2018 23:09 發表

有時都見到xxw個腦細係朗哥舖頭放低槍
究竟世界上還有神嗎?

等等,佢今次冇水你。內管真係有分;但係同Slide Lock 死呢個症狀完全唔對。
引用:
原帖由 556.300 於 17-3-2018 23:13 發表

各位師兄點睇 其實我去過幾次果間鋪 一次老細都未見過 整槍師父sale字行頭
之前叫佢幫手磨magwell入prowin匣 佢唔肯磨都算
咁當我水魚法
我真心想開全名公審....第一次我去換grip+triggerbar整槍師父就夾硬話我 ...
究竟世界上還有神嗎?

交去槍街整冇咁嬲...
以前有一段時間,PXC的Glock 17 Slide試過條外管個斜位冇完全做斜造成跌管不完全。令到Slide卡住卡住。我睇你而家嘅情況同當時嘅PGX Slide有啲相似:個斜位深度淺,斜度不夠。

究竟世界上還有神嗎?

GM RTF Frame好似仲正!
引用:
原帖由 HkTurTle 於 10-3-2018 23:49 發表
GM,吉打同WE小弟都有用過,外觀反而覺得後期既WE下身好正,真係差Marking呢Part.手感就GM好Feel啲,吉打係介乎兩者之間
究竟世界上還有神嗎?

呢啲咁嘅小手術,百五蚊俾多佢。
心急係砌槍大忌,如果未問過師傅點搞,就不如唔好搞。
攞去九龍整喇!
引用:
原帖由 556.300 於 18-3-2018 07:12 發表
[quote]原帖由 48191 於 18-3-2018 00:29 發表
早知唔急住整
貴又貴過槍街 5舊水手術 仲要成肚氣
究竟世界上還有神嗎?

唔通講緊C Long? 佢手嘢冇咁差吓嘩?
引用:
原帖由 kornhill401 於 19-3-2018 12:42 發表

請問..整槍果個..是否高高,大大隻果個
究竟世界上還有神嗎?

我講咗幾次喇...
將條外管Chamber位執番少少斜度,已經可以解決問題⋯⋯
引用:
原帖由 jn_jona 於 19-3-2018 23:35 發表
望返你之前果到講 係咪用nova tti slide + 原廠外管係ok
如果係咁 應該係nova管有跌管問題
究竟世界上還有神嗎?

你將條老原外管拍埋條TTI外管睇個Chamber位,睇吓個TTI外管斜位係咪未開到位先。
引用:
原帖由 556.300 於 20-3-2018 06:44 發表
更證明左cxw真係冇咩料到
By the way 小弟唔知磨邊個位...
究竟世界上還有神嗎?

Say 句Sorry 唔難啫。何必呢⋯⋯
究竟世界上還有神嗎?

我比較好奇,Nova理應鑊氣不大,套XDM金身都會出事?
引用:
原帖由 Dave 於 1-4-2018 13:13 發表

自己比較少改手槍,比較大執係上年(定前年)幫朋友執NOVA XDM SLIDE 上MARUI ,
又係咁上下,本身NOVA XDM 套野係有點問題,又難上又自己磨自己,跟師兄這情況有點似,
XDM 有得執的,在下是修整HOP 座跟SLIDE  ...
究竟世界上還有神嗎?

36 123
發新話題