發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

話說小弟早2個月去鰂魚涌某槍鋪整槍
俾佢整完之後 我收槍發現冇左slide lock 之後已問店只點解冇左
之後佢店員話天氣凍問題
之後小弟因為工作關係一直冇時間玩 到早兩日小弟得閒拎上手諗住燒幾槍 發現每次cock槍 只要慢慢放滑架 每次都jam死左 要重新快cock先得

請問到底邊一個位出問題
Kj底
nova tti rmr滑架
鰂魚涌槍鋪換左鋼hammer set
拆開上身發現彈弓有明顯磨損
未拎去整: trigger bar磨平左變左auto 不過好順 槍管都冇花( crw就聲稱 我裝唔到? 急症? ) 而且我唔止問過佢間 因為佢25號開 q記29號開 先試下crw
https://photos.app.goo.gl/0CyZW3pMtqafzcud2

12月尾 第一次拎去換grip trigger bar 師父sale左套吉打hammer set 即日2個交左貨 果時冇slide lock 師父話天氣問題 好正常(果日唔凍 室溫25度左右
3月頭 落油保養發現支槍一樣冇slide lock。落完油jam都支槍
3月頭contact crw 一星期後落佢門市整 師父都係不停sale 話我支槍 吉打hopup座同楓葉管係原裝kj 之後就開左條9ball管話收錢200 我堅持唔需要 講除非真係內管問題 之後師父裝完上槍一樣jam死左
3月中收槍前 老闆send左條試槍片黎 過幾日我去收槍 支槍管變到花晒 花到入晒骨 仲有hammer set 中身細左成個碼 成條slide鬆身到左右可以大幅度搖晃
https://photos.app.goo.gl/GYBUEQ8RdozfUrTc2

引用:
原帖由 Flanker 於 9-3-2018 13:19 發表
吉打hammer set?
對呀師兄

引用:
原帖由 48191 於 9-3-2018 21:07 發表
裝GM Zero Hammer (ver 3)咪冇事囉。就算Marui原廠都㦸㦸哋,何況吉打呢⋯⋯
槍鋪推薦。。。

求指教

引用:
原帖由 Ben_9413 於 10-3-2018 08:55 發表

o華

假設改完番o黎無攪過

鰂魚涌o甘都交得貨俾客?? 有冇再聯絡過店舖?
已聯絡槍鋪

因為我拎支槍俾佢執 我要求果整好簡單明確 執順支槍同換grip,trigger bar之後佢推薦鋼hammer set 試槍冇左lock我已經信左佢一次 估唔到得閒想燒下槍先發現咁十九

引用:
原帖由 clay82 於 10-3-2018 11:54 發表

我睇片都覺得有呢個可能性

556.300兄,
當滑架卡住時,槍管能否自由活動?
向上cock槍,會否較片中順暢?
依個問題又冇留意 不過外管落左油都花得好勁 cock左幾下 肉都赤晒 *間中*槍向右45度會較順少少

引用:
原帖由 clay82 於 10-3-2018 12:38 發表

向右?

你試試外管頂和滑架的磨擦是否卡的主因
如果是的,問題就容易解決
唔清楚。。 外管頂冇磨損 不過滑架有

引用:
原帖由 kornhill401 於 10-3-2018 13:00 發表
請教樓主,之前支槍有什麼問題,要去修理呢? Thx for sharing.
Trigger bar磨損要換 順便叫槍鋪幫我換grip

我放工再試下先 最灰係我放星期日 但間槍鋪唔開😭😭

早知搵返朗哥幫手唔貪新鮮 最灰唔就腳

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2018 17:50 發表
我琴日都換左套吉打g17 rear chassis落枝we g17
唔知做咩鬼野緊到slide都拉唔到
似係個chassis條軌太低 要換埋吉打個frame...
我gm身黎 又唔算太低 不過可能gm身氣數錯左 前段有微微彎向下 見好多師兄都咁講

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2018 17:24 發表
其實你試試拍埋支原裝外管同而家呢支睇睇,應該係外管底斜位不足,導致唔識跌管。
有一期PGC都係咁,要響Chamber底車走多少少;後尾換GM就冇事,不過隻色好肉。
師兄 jam果陣條外管係可以前後動到少少 不過緊緊地

咁小弟有時間拎番cxw整先 因為半千靜換grip 又冇執順 我條氣頂住頂住 好似俾個店員水左咁

引用:
原帖由 1stsfod 於 10-3-2018 23:09 發表

有時都見到xxw個腦細係朗哥舖頭放低槍
我之前係永高行見佢入貨返自己鋪頭

發新話題