發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

其實最驚去到間cxw 佢又話要俾幾多幾多錢先肯執返順/攪到我支槍損晒

唔是掛出晒名。。。
不過我試原裝slide又work 原裝slide鋁管都順
不過鋁管+slide就出事

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-3-2018 21:55 發表
師兄自己攪大約幾多buget左右
到時未話諗諗先
或許自己比d時間研究下
要修最多都係買把銼買兩張砂紙 二三十蚊貨仔

但回返前題 阻力點都會有d 可以借人地d槍睇下係咪自己果枝特別唔順著
有時係要打多d磨合下
師兄如果自己攪 攪錯左咪死得 搵人整通常buget都1xx-6xx...定槍鋪拖症

2條外管腳基本上一樣 長度 高度。。。
用200%彈弓 有30%會jam
100% 一定jam...
如果槍咀指向下 九成唔jam....請問係唔係hammer set要磨

引用:
原帖由 HkTurTle 於 12-3-2018 23:59 發表

如果師兄懷疑係中身/Hammer座Jam而不順,可以先試就禁條滑架吾落外管,
Hop up set同回膛彈弓,然後試下插入下身拉下試下順吾順,吾順就係飛機座/中身/Hammer座有野要汁,反之就係冇裝落去既野要汁。
今日去完crw 講中晒 個師父不停sale g34 112mm內管 佢同我講hicapa管當我水魚 我就同佢老闆講啦 我都想知佢地想當我水魚到幾時

引用:
原帖由 Ben_9413 於 17-3-2018 22:32 發表

o甘
各位師兄點睇 其實我去過幾次果間鋪 一次老細都未見過 整槍師父sale字行頭
之前叫佢幫手磨magwell入prowin匣 佢唔肯磨都算
咁當我水魚法
我真心想開全名公審....第一次我去換grip+triggerbar整槍師父就夾硬話我hammer唔順換隻鋼 今次又話內管有分glock hicapa 1911? 我完全覺得佢黑sale我 我好bad feeling囉真心 當啲客傻

2位師兄點睇... 小弟求救

[quote]原帖由 48191 於 18-3-2018 00:29 發表
早知唔急住整
貴又貴過槍街 5舊水手術 仲要成肚氣

早知搵返朗哥算
仲以為真係youtube講到手工咁好..原來都唔係老細執 整槍果個就當我水魚

引用:
原帖由 kornhill401 於 19-3-2018 12:42 發表

請問..整槍果個..是否高高,大大隻果個
係呀...sale爆小弟 都唔係幫我解決問題

好好笑嫁 我同佢講

佢仲講左句好好笑**我記得你唔想洗錢執** 我_ _ 你啦一支glock當800 ,nova rmr 1800 ,加長回鏜240,grip 570,hammer set 460,仲加你5舊水換grip 都已經差唔多5千啦dllm有手尾跟?

已經未計hopup組

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-3-2018 21:27 發表

上裝自己砌?500只換frame?
係呀 所以小弟先咁操 講明執順 換grip 你靜係換隻grip收我turn槍

上裝nova rmr+飛機組 ,楓葉hopup+管 ,吉打hopup座

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-3-2018 23:16 發表

我諗問題似出係上裝 但收500如果講明係包執順 然而事實冇執就...
講真如果換frame真係睇youtube都換到 gm野應該係可以直上
收就收足你錢 做唔做野就一回事(( 依條友好似唔係幾識野啵 哼哼哼 hea下佢順便賺返筆先

發新話題