發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-3-2018 15:54 發表

你係修邊個位啊
左右側定條軌下方 we slide已經係比正常marui闊 咁多要執
吉打真係...
小弟都係吉打鋼rear chassis + 吉打frame + 吉打鋼slide + 吉打鋼前rail mount
砌過兩把, 經驗如下:
鋼Chasis及鋼前rail mount 的rail面,先打磨至順滑...
鋼Chasis兩邊rail底凸出的部份要慢慢打磨慢慢試, 見下圖...

高手們請補充

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 556.300 於 12-3-2018 09:20 發表

師兄如果自己攪 攪錯左咪死得 搵人整通常buget都1xx-6xx...定槍鋪拖症
樓主你個case睇完條片似係外管跌管問題 (如其它師兄所講)
你可以先試下裝返條原裝外管落去試試先...

另外CRVV應該唔會咁唔負責任的, 可試試電話同佢地溝通下先
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 556.300 於 19-3-2018 22:53 發表

係呀 所以小弟先咁操 講明執順 換grip 你靜係換隻grip收我turn槍

上裝nova rmr+飛機組 ,楓葉hopup+管 ,吉打hopup座
請問條片入面係用邊隻飛機座?
及其他設定如用幾%回鏜彈弓等等?

小弟昨晚試了條Nova TTI G34 slide但不是RMR版,
用原裝老馬飛機座, 加楓葉hopup座, 原裝彈弓等等
試裝上本身砌好的鋼吉打glock下身(鋼前rail mount, 鋼Chasis)

發覺Nova的數好fit, 唔執下的話, 條slide應該係郁唔到的,
無裝外內管及hopup組的情況下, 見圖只有hammer roller同飛機座底部有接觸
(其餘trigger bar及fire pin lock雖有接觸, 但彈弓太弱, 無視了)

本身鋼Chassis底rail已執好, 所以只打磨飛機座底凸出部份,
見圖上面係未執過的飛機座, 紅圈部份已打磨

另外見圖中的hammer roller確實係凸出了, 暫時想不到除了換較細的roller外...可以點執

所以想到樓主的case, 外管的跌管問題睇黎無相關,
如果只打磨飛機座低凸出部份至完全唔kick的話, 雖然可解決你慢放slide的暢順度,
但咁做應該會加快飛機座耐用度, 久而久之會變左cock唔到槍

估計執槍C苦考慮到耐用度無過份打磨飛機座 (靠估無辛苦 )
如果樓主的槍係落場用的話, 應該打幾場就磨合到理想程度了
否則屋企自high的話可考慮再打磨下飛機座

有錯請高手們補充

引用:
原帖由 556.300 於 20-3-2018 16:38 發表

師兄請問你內管都係用番11x mm長度? 我有幾個朋友都用11x mm好順 但cxw個整槍就sale我內管問題叫我買條精密管 話楓葉唔係精密管啵
我係用緊97mm長度的, 但應該可用hi-capa size的113mm, 因為係G34 滑架..
咁你現在用咩內管?

引用:
原帖由 556.300 於 8-4-2018 17:31 發表

12月尾第一次去都全新咁款 第2次拎返去佢度一樣咁look
https://photos.app.goo.gl/0CyZW3pMtqafzcud2
請問條片幾時拍的?

引用:
原帖由 556.300 於 8-4-2018 22:16 發表

12月尾 去crw前一兩日 所以去crw原因並唔係佢店主所講條slide裝唔到 咩急症之類 !!根本佢講緊大話 我支野未拎俾佢整果陣 除左trigger bar磨平左變左auto 成支槍好順嫁! 而且我係見佢25號咁早開門去試下。順便叫佢換 ...
咦, 如小弟無睇錯條外管頂部已經磨銀左了

紅圈部份明顯比其它部位的顏色較淺

其他師兄認為呢??

引用:
原帖由 d.s 於 8-4-2018 22:56 發表
致樓主,

近年冇乜玩鎗
DS 兄唔好用香港字...

唉, 睇左幾日都有d悶悶地了,
一心諗住個post自已會沈落去,

曾嘗試理解樓主問題, 及其前後矛盾又不合邏輯的發言, 仲要有時講d野好難明白
開頭都有出post出相幫下手解決問題, 但佢又好似一心想唱死/唱衰人地鋪頭咁,
又不斷咁推post睇下有無人附和...

都算了, 皆因小弟都只係傍觀者不清楚兩邊情況/有什麼deal..

但到了有人開始人身攻擊玩起底的時候, 實在不能接受了 , 好在阿公出現得及時

申利:小弟喜歡自已整槍, 所以無比C記整過野, 但不時有幫襯買下野咁

發新話題