發新話題

[DIY] 平靚正V10推介

引用:
原帖由 tf141 於 19-3-2018 19:53 發表

我都係打算買Marui果枝,不過今個星期先買咗枝M45A1先
PS:有冇ching知而家M45A1邊間平同幾錢?

Thanks
明 gun 1130, 上週我差一點就買了,最終還是覺得貴無買,期待師兄包膠

回覆 10# 的帖子

飛機長左等於 volume 大左無錯,效果等同加長內管,跟氣化無關但出力會增強,同時每發消耗的出氣量也增大

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 20-3-2018 11:22 發表
飛機長左但cut氣時間冇改變,是不會增加氣的消耗,
只是舊款飛機太短浪費咗啖氣
Er...這是 BB 彈離開槍管前就要出的氣,跟 cut 氣時間無關,因為退膛動作尚未發生。

其實舊款飛機也不算短了。。。

引用:
原帖由 新手一隻 於 20-3-2018 18:55 發表

飛鏢關閉後啲氣先正式開始推blowback,推到某個位置時飛機座將disconnector壓下,停止供氣。
飛機長咗,由頭到尾都係飛鏢後的事,同飛鏢供氣量,時間都無關。
點解會係效果等同加長內管,跟氣化無關 ...
因為飛鏢未關閉前,所出的氣是要填滿整條内管加飛機的容積,此刻尚未 blowback 呀

說的也是,我也不應該想當然,應該找實物來判斷。

引用:
原帖由 rYaN 於 26-3-2018 17:03 發表
?oh=524919032a3db888adbc16537788ebb7&oe=5B36921E
終於都有返枝正常D
師兄,呢枝係什麼名堂

引用:
原帖由 rYaN 於 27-3-2018 17:11 發表

都係V10咋嗎
其實我係想問師兄嗰枝係乜牌子

是否如 #28 師兄指的 AW?

Er...我用開 KJ 匣,Lexus 同 Honda 夾唔埋。。。,不用考慮了

引用:
原帖由 tf141 於 27-3-2018 21:24 發表

x2
我都係想要番可以用Marui或同系統既匣
師兄 M45A1 入手未?

回覆 35# 的帖子

期待你的包膠。。。

發新話題