發新話題

[Marui] [馬記新輪] PPC Custom

引用:
原帖由 BLSK 於 20-3-2018 21:34 發表
可惜無金屬身 祈禱
咁至係經典! 金身就冇feel!

引用:
原帖由 pbay 於 21-3-2018 15:27 發表

若馬記肯出支又平又有質素又輕既SAA, 買兩支返來玩轉槍都唔錯
依家支地獄太重太貴唔敢轉
最近二手區有C Hing放支塑膠模型,話係比人玩轉槍用,

又係曲尺左輪

點解唔出多d唔同款

引用:
原帖由 downtown 於 2018-4-1 19:21 發表
又係曲尺左輪

點解唔出多d唔同款
例如o羊款...

回覆 16# 的帖子

點解膠身先夠經典?
因為以前啲玩具左輪係膠?

呢支Python係有實槍,不過係Dan Wesson 357。但個外型真係好難形容。何況又冇得入Gas,非常雞肋。
Dan Wesson 357:

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 2-4-2018 09:35 發表

例如o羊款...
想佢出返s&w嗰d
入彈殼左輪
(本身都想要佢果枝m19,
但係冇得玩彈殼)
佢嗰d入彈殼左輪得返
曲尺357密林...

引用:
原帖由 downtown 於 2018-4-2 17:30 發表

想佢出返s&w嗰d
入彈殼左輪
(本身都想要佢果枝m19,
但係冇得玩彈殼)
佢嗰d入彈殼左輪得返
曲尺357密林...
O可

明白了

"曲尺"(Colt)牌左輪

我先前疑惑手槍(handgun)o黎講, o吾係"曲尺"(pistol)就係"左輪"(revolver)o拉

我個人都偏向喜歡S&W輪

但最想有人出 Rhino

引用:
原帖由 Ben_9413 於 2-4-2018 19:40 發表

O可

明白了

"曲尺"(Colt)牌左輪

我先前疑惑手槍(handgun)o黎講, o吾係"曲尺"(pistol)就係"左輪"(revolver)o拉

我個人都偏向喜歡S&W輪

但最想有人出 Rhino
一詞多義

引用:
原帖由 48191 於 2-4-2018 17:26 發表
呢支Python係有實槍,不過係Dan Wesson 357。但個外型真係好難形容。何況又冇得入Gas,非常雞肋。
Dan Wesson 357:
WOW!咁..馬記..支玩具槍都有9成以上copy足了. Thx for sharing.

香港開賣

日本大叔有review:

Marui Python vs Marui PPC vs Crown Python

https://youtu.be/05NPv_3wsu8

但係冇人可以確定到支Dan Wesson係Colt Python Based.
引用:
原帖由 kornhill401 於 3-4-2018 13:22 發表

WOW!咁..馬記..支玩具槍都有9成以上copy足了. Thx for sharing.
究竟世界上還有神嗎?

回覆 27# 的帖子

呢支唔係抄dan wesson,係確實有支python ppc custom, 當年日本廠有出過。
http://app.m-cocolog.jp/t/typecast/263777/220180/54489067

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-4-2018 14:04 發表
香港開賣

日本大叔有review:

Marui Python vs Marui PPC vs Crown Python

https://youtu.be/05NPv_3wsu8
軍醫眼花。。。其實有冇師兄睇到佢粒BB彈射到去幾多米呢。。。?

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

20M 0.12珠就勁炒,0.2就少少墮
但zoom到好近都唔知實際係點
我估有效射程10米多少少掛

真係幾正,等長款出先買
我覺得短左輪個樣好怪

發新話題