27 12
發新話題

[WA] 1911彈匣

1911彈匣

請問香港仲有邊度可以買到WA 1911彈匣?
每次去槍街問都無, 是否有特別原因令香港較難入貨
THX

去涉谷買
講真最有機會係二手區

引用:
原帖由 tf141 於 25-3-2018 21:47 發表
去涉谷買
講真最有機會係二手區
認真係有諗過
果陣唔知過唔過到境,所以打消左念頭了

引用:
原帖由 ner 於 25-3-2018 23:15 發表

認真係有諗過
果陣唔知過唔過到境,所以打消左念頭了
平均都要$3xx - $4xx一隻

鐘意佢某D款一直用緊, 貴都要硬食
好耐以前打GAME跌爆一隻, 今日晏晝教外娚玩果陣又跌爆多隻(膠推彈咀 )
而家得返3槍1匣
請問師兄日本買返黎過境除左留單之外會唔會仲有咩手續要搞/ 過唔到?
thx

引用:
原帖由 ner 於 26-3-2018 01:15 發表
鐘意佢某D款一直用緊, 貴都要硬食
好耐以前打GAME跌爆一隻, 今日晏晝教外娚玩果陣又跌爆多隻(膠推彈咀 )
而家得返3槍1匣
請問師兄日本買返黎過境除左留單之外會唔會仲有咩手續要搞/ 過唔到?
thx
我冇試過買匣,淨係試過買鎗
鎗一定要寄倉,去到check-in同櫃臺講,佢會叫你去搵人check
好似冇人睇你張單
香港海關乜都唔洗攪

如果淨係買匣,我唔知洗唔洗特別講
定係掂行掂過乜都唔洗攪

PS:我知你唔係第一次跌爛,因為你之前跌爛果隻賣咗俾我

無辦法,香港少人玩WA,已經好少槍舖會返WA匣。
如果要買,可以自己上 WA 官方網頁搵,或者日本拍賣網搵,然後再托香港的日本代購 agent 代購。當然手續費連運費都幾貴。

其實最好既就係不停買鎗,咁咪有匣
二手匣雖然少見,二手鎗間唔中都有人放

剛好”你想”台有人放

回覆 9# 的帖子

感謝

引用:
原帖由 1392 於 26-3-2018 22:00 發表
剛好”你想”台有人放
你講19飛賣$350果個 ?
果隻compact匣嚟,一般常見既full szie 1911唔啱入,應該要21/23飛或以上既先得
如果講compact匣香港鎗鋪都可能有,以前都係E興趣見過,價錢都係差唔多

引用:
原帖由 tf141 於 26-3-2018 23:58 發表

你講19飛賣$350果個 ?
果隻compact匣嚟,一般常見既full szie 1911唔啱入,應該要21/23飛或以上既先得
如果講compact匣香港鎗鋪都可能有,以前都係E興趣見過,價錢都係差唔多
頭先比較左下發現到
比個籍口自己去轉日本囉

引用:
原帖由 ner 於 27-3-2018 00:37 發表

頭先比較左下發現到
比個籍口自己去轉日本囉
買乜鬼野匣丫,去買枝鎗好過啦
我去過兩次,每次去都買一枝
嚟緊10月竟然又係去東京

呢枝我幫個friend買既都幾靚
不過對我嚟講貴咗d

回14#
我覺得買WA的玩具槍,有買貴,無買錯. Thx for sharing

27 12
發新話題