發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 13:42 發表
中方有成4O多艘戰艦在南海軍演,
咦...甚麽成功啇人不派多些軍艦去示烕,咁難睇派得—隻咁大把,擺明係向帝國下跪啦,
哈....肉到呢!
又可以用社團論說笑一下! 兩個社團大佬不和! 其中一個老闆吹雞曬馬踢場, 别一個老闆即時反擊:"好呀! 驚你呀!" 就叫哂成班火記一家大細坐哂係茶樓幾十圍枱叫哂虾餃, 蟹肉衣䞛 ! 食食下見一架七人車到門口但只有一條友行入來坐下食兩粒虾餃飲杯茶順便講聲你威你好野, 下次一定叫多幾個人來踏場! 放底張一百蚊纸就行翻出去! 班火記個個歡呼聲四起呀公好野......呀公一定開心! 茶樓老闆重開心! 埋單三萬八再俾多二仟貼士!

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 12:58 發表
如果中國真的是騙子的話,那美國便是白痴—個,—個白痴國家根本無資格領導世界,牠的衰落是必然及活該的,世界霸主之位要提早換人來坐.....
做得政客! 十個中有七個九成係騙子!

以住就斯文販類對土豪惡霸!

今天就姦商對上市集團!

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 14:31 發表
傻喇!邊夠你既水凖高吖,上網唔夠人講就約對方出黎打邊爐解决佢,巧驚驚呀...
呢個網上世界邊到有真正赢同輸呀! 有誰會介意夠不夠人講! BOOK間房约埋一起打邊爐一路打住拿啲玩具出來大家一起玩係一件開心既事! 面對面燈對燈有什麼驚呢!

大家雙方個個不要真的生氣! 你寸我! 我寸你好平常! 繼續下去就好旺場好開心!

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 48191 於 11-4-2018 14:45 發表
搞楓林閣小聚?
你想做Mark哥俾我地大家射到你KICK KOCK!

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 14:53 發表

非也,道不同不相為謀,我唔同我鄙視既人同枱食飯既!
當年我都係同你一樣咁態度! 但當你做到啲死位(一人之下萬人之上)! 上頭屌柒你交成績! 同級想唔排尾展底! 咁既還境就要睇開啲啦! 條TEAM有乜人咪用盡方法順他們意, 目的係完成個件事! 你威佢地更威! 唔柒做! 你惡佢地重惡! Pae下Pea下又一day! 所以長年累月自然退化成一條老油條! 我班過氣同事係MT"X"今天升上神位! 只想一係死一係盡快退休! 叫班後生做4568! 死唔老化停係細路思维 ! 如果佢地明既! 一早學左你啦! 所以遇到佢地真係無謂生氣!

引用:
原帖由 48191 於 11-4-2018 14:55 發表
有花盆就邊度都得  
你係度咁出位得罪咁多人! 如果真係有機會見到面! 你當眾自攑三支大啤! 再輪住俾大家圍毆三分鐘!

引用:
原帖由 48191 於 11-4-2018 17:20 發表
R兄,首先我冇得罪你的意圖,但總有兩、三個人我比較在意。如果得罪呢兩、三個人就等同和整個CGF開戰,似乎又太誇張。
講下笑你都睇唔明!

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 17:28 發表
胸襟狹窄,唔話得,不肯接受别人善意批評,典形失敗者.......
冇批評在他們字典以經唔咪新鮮! 唔知班老野認唔認同! 新一代人有個特精! 頭腦智識好多, 但某些邏輯同我們好相反, 同埋自製"經驗或見識" !

自製經驗/見識就好似同他們分享心得! 例如架車有什麼問題發生而可行解决方法如下.......! 他們會不繼作出懷疑及不段健議别類方法(敎番你轉頭)!

引用:
原帖由 48191 於 11-4-2018 17:34 發表
對不起,R兄。有些事應該嚴肅。在下做人愛恨分明,喜歡就會說喜歡,不喜歡自然會拉長臉。
做人不過是四個字:快意恩仇。
OK! Sorry sorry!

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 18:11 發表

得閒分享吓D經典事件比我地聽下喇.......
呢處班年青人以經好正常啦!

班小朋友係出面啲車網啲言論! 底處未算底! 笑到你死一千次!

今天我心情好兩極! 一邊係凖傋好做一單大野! 别一邊係炒左兩個員工! 所以上來發洩一下減減壓!

引用:
原帖由 Dave 於 11-4-2018 18:20 發表

記得同一番話,你係CGF 都發表過,當時我記得有人質疑你,話咩法拉利嬴幾多賽事乜乜,技術嬴日產云云。

有時人就係咁,道理是或非從來都不是重點,你有,就信你,你無,就唔信...

想起猴子的比喻,一隻成功 ...
一生人最後悔就係EQ唔夠高! 所以冇玩FB同科林! 只係玩CGF! 你地班人真係啱key!

引用:
原帖由 loveless 於 11-4-2018 18:45 發表

我羨慕可以愛恨分明快意恩仇o架.
但代價太大, 不能是我杯茶.jpg
有原則都係一件好事!

引用:
原帖由 gtoray 於 11-4-2018 19:35 發表
睇佢兩個維園呀伯咁又確係有d過癮

企咁遠食花生係咪你?

講笑! 不喜可delete!

Take完個break又開波!

發新話題