發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

有花盆就邊度都得
引用:
原帖由 rho837 於 11-4-2018 14:51 發表

你想做Mark哥俾我地大家射到你KICK KOCK!
究竟世界上還有神嗎?

R兄,首先我冇得罪你的意圖,但總有兩、三個人我比較在意。如果得罪呢兩、三個人就等同和整個CGF開戰,似乎又太誇張。
引用:
原帖由 rho837 於 11-4-2018 17:05 發表

你係度咁出位得罪咁多人! 如果真係有機會見到面! 你當眾自攑三支大啤! 再輪住俾大家圍毆三分鐘!
究竟世界上還有神嗎?

對不起,R兄。有些事應該嚴肅。在下做人愛恨分明,喜歡就會說喜歡,不喜歡自然會拉長臉。
做人不過是四個字:快意恩仇。
引用:
原帖由 rho837 於 11-4-2018 17:29 發表

講下笑你都睇唔明!
究竟世界上還有神嗎?

咦,乜你仲想嘈呀?
引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 17:45 發表
睇得武俠小説多,以為自己係大俠,遇X殺X.......
究竟世界上還有神嗎?

https://youtu.be/h9lzzCvW28k
引用:
原帖由 LCH925 於 11-4-2018 17:41 發表

其實都嘈左成十版有多,不如大家洗個臉冷靜下,再互相理解下對方理論,先再慢慢表述自己意見啦。
係到打爛仔架,除左互相以父母為圓心,九代血親為半徑,生殖器官為武器,大鼻孔朝天為表情 ...
究竟世界上還有神嗎?

聽歌喇!
張學友呀!
引用:
原帖由 rho837 於 11-4-2018 18:26 發表
  今天我心情好兩極! 一邊係凖傋好做一單大野! 别一邊係炒左兩個員工! 所以上來發洩一下減減壓!
究竟世界上還有神嗎?

愛恨分明好難咩?
我並不是生意人,更不是Salesman,冇必要笑臉迎人,因為我知道我份糧唔包賣笑。
就係因為我辦事六親不認,不留情面,先至可以做Audit。
引用:
原帖由 loveless 於 11-4-2018 18:45 發表

我羨慕可以愛恨分明快意恩仇o架.
但代價太大, 不能是我杯茶.jpg
究竟世界上還有神嗎?

悟空你又曳曵嘞,你唔出聲講你愛,我又點知你愛我哋啫?
引用:
原帖由 gtoray 於 11-4-2018 19:35 發表
睇佢兩個維園呀伯咁又確係有d過癮
究竟世界上還有神嗎?

我做事係冇底線的。
引用:
原帖由 loveless 於 11-4-2018 20:17 發表

我把口唔講原則的
究竟世界上還有神嗎?

做人求乜?
King Sir 表示:
究竟世界上還有神嗎?

L兄,有時說話態度也是一個憎恨的因素,未必關立場事;但一加起上來,是一個Combo。
引用:
原帖由 loveless 於 11-4-2018 21:37 發表

所以o米話不能是我杯茶.

冇人會永遠o岩, 亦好少人真係會乜都錯.
價值觀或見解唔同真係冇乜大不了.
究竟世界上還有神嗎?

L兄也是明白事理之人。
可能對於CGF而言,我的貢獻算是零。但好歹現在也是一份子,我幫到人就幫;但對說話懷有敵意的人當然會全力反擊。
引用:
原帖由 loveless 於 11-4-2018 22:22 發表

呢樣當然明白. 我又未得道, 好多時都會火滾, 人之常情.
但同時我會話, 唔同既處事方法, 的確係會有唔同既結果.
究竟世界上還有神嗎?

輸?都仲未正式打就分咗勝負喇?貴國皇帝剛剛先話打開褲襠任人入喎!你冇睇新聞?
何況我同L兄正在交流,你又叉把嘴埋嚟咁得意?
引用:
原帖由 MG-42 於 11-4-2018 22:26 發表

人地可以貼錢出口,人地得你唔得就係你自己問題, 你開檔賣生果可唔可以管制你隔離生果檔唔可以成本價賣比人?? 你自己管理得唔好, 唔夠人fight就怪人地有補貼

你明就好,咁你美國又冇限制大陸嗎?  況且依家大陸冇 ...
究竟世界上還有神嗎?

又一個強盜邏輯。
中國加入WTO時就已經知道條件係乜,但是乜都應承,但執行上一直敷衍了事,拖得就拖,咁叫做Free Fight?
為何貴國皇帝在貿易戰前夜再重申一次這些未曾兌現的承諾將會兌現?徧徧在這個時機?在之前,英、美、日向WTO表明並不承認中國是「市場經濟」,其實就即是在說某WTO成員國並無信守承諾,亦用盡WTO成員國的權利。
在你眼中,似乎承諾並不需要兌現。人無信而不立,何況國?
唔怪之得貴國政府信譽不佳,也不能怪別人。
而你支持這種強盜邏輯,也不難想像閣下對「承諾」的態度是如何。
引用:
原帖由 MG-42 於 11-4-2018 22:32 發表

Free fight夠人打洗乜講規矩 ???
究竟世界上還有神嗎?

編輯唔到呀?識唔識用㗎?駛唔駛我教你?
引用:
原帖由 MG-42 於 11-4-2018 22:49 發表
[quote]原帖由 48191 於 11-4-2018 22:35 發表
又一個強盜邏輯。
中國加入WTO時就已經知道條件係乜,但是乜都應承,但執行上一直敷衍了事,拖得就拖,咁叫做 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題