發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

佢自我感覺良好咪得囉!義工係講心唔講金㗎!
引用:
原帖由 gtoray 於 2-8-2018 23:11 發表

又搵到啖飯食啦∼
究竟世界上還有神嗎?

Mmmm....未必。
https://www.facebook.com/100012369032082/posts/518328078589489/
似乎青州就快爆先。
https://www.google.com.hk/amp/hd ... altime/chi/1288737/

引用:
原帖由 gtoray 於 2-8-2018 23:11 發表

又搵到啖飯食啦∼
究竟世界上還有神嗎?

首先,希望J兄先做Fact Check先再出Post俾反應,呢個其實只係故事的一半。但未做Fact Check而俾反應,好多時都會出事。
而家我出Post都謹慎咗,做完Fact Check先出。
引用:
原帖由 JBL 於 12-8-2018 10:09 發表
其實正常諗都諗到既,一個全球第二經濟体系,世界第一外匯國,點會無喇喇年年都傳無錢出糧比公務員嫁,咁搞笑玩咩?你話係委內瑞拉呢D南美州國家咁我就信姐。
如果大6真係咁鬼窮,你睇下摩根士單脷等等評級公 ...
究竟世界上還有神嗎?

其實我而家好少提支爆,但股、匯、樓似乎完全鎖死民間Cash Flow,風險非常高。有啲人一開三,甚至一開十咁炒樓,睇見都心驚。
引用:
原帖由 loveless 於 12-8-2018 17:44 發表

我完全唔係指正Bell兄.

PS. 如果真係有做晒 Fact Check 至出帖,
我會覺得好神奇.
因為有做Fact Check 根本就唔會出帖話支爆.
究竟世界上還有神嗎?

其實我係刻意講一半的,但起碼係事實先。
引用:
原帖由 loveless 於 12-8-2018 18:09 發表

那不是我的話題.
話題係Fact Check, 我就講Fact Check.
Fact Check係乜?
我諗會包括Check下自己貼既圖係真定假.
究竟世界上還有神嗎?

其實係我卑鄙啫。
原因係在於我想吸引某會員,想不到J兄有反應。
引用:
原帖由 loveless 於 12-8-2018 18:59 發表

佩服.
事實既一半即係一半事實既事實.
期待拜讀以後4兄所出帖子,
亦明白大家可以隨時虛心向4兄討教己知只係未講的資訊.
究竟世界上還有神嗎?

其實,我並不是第一次重申自己立場。
大家客客氣氣,係冇問題嘅。一齊講吓槍,開開心心,其實更加好。
但係某人總係寸寸貢,仲好型咁表示「我派Like就可以化敵爲友好很幼稚」之類嘅說話。
咁即係連和解嘅希望都唔會有,既然係咁我似乎冇必要留手。
J兄係我放低一啲成見,而且佢並不是言之無物的人。所以雖然大家鬥頂,但是心入面都佩服佢鬥法之前真係有做過功課,所以有時我會認輸。但某人並不同,而係真係冇料又聲大大。咁仲駛留手嘅?
引用:
原帖由 loveless 於 12-8-2018 21:57 發表

而我係好平常心甘睇吹水區留言.
所以都係呢句: 何必呢?
要過二人世界, 約人去開房開波開拖冇人可以干涉,
但响公園玩推手十八摸就係大眾娛樂了.
究竟世界上還有神嗎?

咦,咁你又乜水?
你都係一個俾總版主插到唔敢覆的免費五毛咋吓嘩?
自我陶醉完未?
引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 04:27 發表

人地係諾貝爾經濟學獎得主、美國前總統克林頓顧問,現為哥倫比亞大學(Columbia University)經濟學家的斯蒂格利茨(Joseph Stiglitz)

你係乜料?  鍵盤人咋..哈哈 佢話你更有趣
究竟世界上還有神嗎?

你呢個回覆直情係低能喇,唔只燒埋我一個,仲要唔做Fact check。
陣燶味勁到呢!
引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 04:45 發表

冇Check比人插得多進步左...

一張打印A4紙通告連簽名都冇... 學生哥未出過來做工未見過就信姐...呢D政府部門都冇簽名?

如果一張人人都打到既A4紙通告都係証據咁幼稚...   不如你自己打張紙話係習總 ...
究竟世界上還有神嗎?

喂,無知艇長,戴咗皮帶未?你條褲跌咗一半落嚟喎!玩自除呀?你中文水平咁高,唔係唔識「貽笑大方」四個字點解啩?
引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 04:49 發表

但你吸引左成班人來除緊你條褲...    如果知你比人除緊褲我早D入來了... Kaka
究竟世界上還有神嗎?

你自己唔去查證仲同我嘈?所以話你三無冇錯。
冇學識
冇智識
冇品
引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 07:55 發表

你個所謂Fact check咪又係News說"網上流傳"...  官網有冇發文?   你咁鍾意拉人落水既.. 你自己一個就粒水? 不如又派like做朋友丫
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

信仰不同,沒有辦法。
引用:
原帖由 JBL 於 13-8-2018 15:16 發表

我睇紐約時報.....

English https://l.facebook.com/l.php?u=h ... ghxPnGoGh2-HF2bzNkt ...
究竟世界上還有神嗎?

似乎就快打完:
https://www.facebook.com/icablenews/videos/309324786322020/

究竟世界上還有神嗎?

咁又真係未知之數,都要等結果出到嚟先知。
引用:
原帖由 rho837 於 7-11-2018 00:29 發表
肥佬班黨員今次選舉取到過半數議席都成問題! 今次都要推翻昨日的我! 貿易戰可能好快結束!
究竟世界上還有神嗎?

發新話題