發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

Trump想法某程度上係正的, 但要太多階層, 甚至全球, 去配合至有得重組.
經濟永遠係蝦人既,
又舉個例:
純理論係未必解釋到,
點解爭鮮2009年一件壽司賣3蚊,
2018年仲係賣3蚊

純粹多口
爭鮮係台灣公司,佢啲所謂「三文魚」成日出事。
其實三文魚本身唔適合生食...
引用:
原帖由 loveless 於 30-6-2018 13:47 發表
Trump想法某程度上係正的, 但要太多階層, 甚至全球, 去配合至有得重組.
經濟永遠係蝦人既,
又舉個例:
純理論係未必解釋到,
2018年仲係賣3蚊
究竟世界上還有神嗎?

天遣

Wild Turkey 前年在本港以加到300%入口税 ! 因為港府話佢成本太平要與貴價酒作平衡翻! Burbon個價實在太平! 打多啲税班人照飲!  

肥佬壯士斷脾心態去打贸易戰! 好多美國廠因工會間題請過多人手! 正好機會裁减班多左出來既人!

可以的話,我都想講打機,平凡職業成就世界最強,講緊係遊戲廢人。
---
對舊喇叭從幽靈行動始,到戰爭機械卒。

附件

3-7-2018 23:24

電影bladerunner既話係可以靠個波波反映就睇晒你屋企

反正冇嘢好睇,除了妄想。
---
原本想放依張,真係要塗一塗鴉。

附件

3-7-2018 23:53 , 閱讀權限: 1

引用:
原帖由 reniless 於 3-7-2018 23:43 發表
反正冇嘢好睇,除了妄想。
睇衫睇靴睇牛仔褲

哦藍光! 麥記!

睇風景,明早飛北海道。

與其到天竺看泰姬陵,不如去北海道、雖然危老師魂斷阿寒。
---
泰姫陵睇過,唔會帶阿囡去,印度去過一次就夠,永遠都唔想再去。

又有火車相睇

天朗氣清。

附件

4-7-2018 08:56

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 loveless 於 30-6-2018 13:47 發表
經濟永遠係蝦人既,
又舉個例:
純理論係未必解釋到,
2018年仲係賣3蚊
曾仙! 我識個大老闆!

發新話題