發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

某程度上,特朗普是一個奇人。
郭台銘在美國設廠,如果換在五年前可能還沒有人相信。但富士康似乎會將一部份生產缐搬去美國。即是美國用很優惠的待遇去吸引高科技工廠遷往美國生產。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 loveless 於 4-7-2018 00:05 發表
又有火車相睇
冇火車相睇,船影就有一張。
---
阿寒湖冇去到,去咗阿爺湖洞爺湖。

---
船影即係下面張圖,
圖係網上下載的。
艘船啱啱畀水印遮住。

附件

10-7-2018 21:01

10-7-2018 21:01

10-7-2018 21:03

所謂日本人唔食三文魚, 咪又係上網講乜就信乜
以前過澳洲時,識左推日本朋友,同佢地去fish market食三文魚同tuna,
問佢地鍾唔鍾意食,咪一樣起自己國內都成日食
預期上網睇呢d趣聞,倒不如問下日本人咪知
引用:
原帖由 48191 於 10-7-2018 06:41 發表
佢以前好興去City Super買成條急凍番嚟自己切。
係咪買左要煮過先食得果種三文魚扒?

老人家唔識英文,我估就係你講嗰種。
等佢哋買個教訓就好。
引用:
原帖由 AF2011 於 11-7-2018 02:06 發表
所謂日本人唔食三文魚, 咪又係上網講乜就信乜
以前過澳洲時,識左推日本朋友,同佢地去fish market食三文魚同tuna,
問佢地鍾唔鍾意食,咪一樣起自己國內都成日食
預期上網睇呢d趣聞,倒不如問下日本人咪知

...
究竟世界上還有神嗎?

喂,幾個人都講三文魚喎!Ban得未啫,準版主?
天口熱,我又唔介意除褲喎!吹咩?
引用:
原帖由 MG-42 於 11-7-2018 03:09 發表

人地之前除你條褲洗唔洗資格審查丫?   笑左
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 12-7-2018 07:47 發表
Oh! WTO!
https://news.now.com/mobile/inte ... d=312647&refer=
大家都係紅SO六眼,呢次真係..鬼采你.. Thx for sharing.

大陸有版大家見! 細茂冇X用! 所以美國唔柒理佢!

歐洲佬自成一角, 大陸出事佢地拍手掌啦!

WTO仲裁機制已經失效,一個國家可以故意拖延開放市場,拎盡著數。今次睇邊個死先啫!
引用:
原帖由 rho837 於 12-7-2018 14:47 發表
大陸有版大家見! 細茂冇X用! 所以美國唔柒理佢!

歐洲佬自成一角, 大陸出事佢地拍手掌啦!
究竟世界上還有神嗎?

FF mode:
而家睇當年,可能中國唔入WTO好過入(我知有啲人特別有立場又鍾意自慰更可以顱內高潮,忍一忍俾雙手休息下或者寫啲有營養既野OK?)
音苗:如果美國同歐洲之間密斟,曰:兩班人一齊攪中國,雙方協定沒有關說,不打貿易戰。敵人既敵人就係朋友(就算面前呢個都係敵人)呢個方向講唔講得通?
德國人對美國算厚道,可以話:你穿櫃桶吞左果千幾噸黃金還返黎未
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

尼個係中國係世界現況,而家香港主流傳媒不會報導的。

【有線中國組:對美國食品百分百開櫃檢驗】
美國宣布,向 2,000 億美元中國商品徵收 10% 關稅後,中方採取關稅以外的方式反擊,包括加強對美國產品的檢查。
有進口食品批發商表示,內地海關近期對美國食品的抽檢率,達到百分之百。
水果肉類全部要開櫃檢驗,大幅延長了入口時間,亦造成不少損失。

仲未完...等跌市...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題