發新話題

[VFC] 今日去槍街準備買416a5 奇遇

引用:
原帖由 rYaN 於 28-3-2018 09:19 發表

我都諗緊應該要再CERAKOTE過.....
再做士拉曲都係一個成本(差不多鎗價一半),仲要重新做過曬D marking..條數...但就會完美D
我都係見到實物後放底左未買。
以價錢計真係算抵買,但要過到"粒粒閃閃"呢一關先

論價錢真係抵玩,重有野送添
假話講一千次,一萬次就會成真話......所以包左膠都相信可能沙色會好過D

附件

28-3-2018 15:48

引用:
原帖由 MG-42 於 28-3-2018 16:31 發表

http://www.wargamehk.com/cgf/att ... acfsUmSxvcBASO.jpeg
上圖都好似G28甘upper/lower唔同色,
圖紅圈中後Sign及拉桿V記又做左沙金色....真係好亂

附件

28-3-2018 16:38

引用:
原帖由 MG-42 於 28-3-2018 16:42 發表
其實係咪upper同lower物料不同或upper造過強化處理,所以上同一隻色會有色差出入?
但A5有見過上下都好接近色,不像你圖中的色差甘大(雖然都有色差)。
但沙色方面真鐵圖片都有唔同深淺色,可能呢個色對色溫方面好敏感。
唔同色溫影出來的相色差會好大?
但另一方面,我見真鐵的後Sign及拉桿都係黑色,
是否V記今次無果樣整果樣用了同樣的沙色?

附件

28-3-2018 17:20

Screen shot 2018-03-28 at 5.16.12 PM.png (176.38 KB)

Screen shot 2018-03-28 at 5.16.12 PM.png

發新話題