發新話題

[Marui] [新品]馬記 M&P 9L

以前nova套kit有死症,原裝拍頭膠做大左,但成套nozzle座又係自家數,要換只能用原裝marii size來cut,但軟膠要cut得fit又麻煩
外型類似的G18/deton .45又唔夠M&P大,完全噴氣

希望有人跟呢支個系統做番鋁/鋼slide, 就算唔通舊M&P,至少都信得過馬記數

引用:
原帖由 BLSK 於 20-4-2018 20:05 發表
https://www.youtube.com/watch?v=6bASXRKhct4

睇呢條好過 原裝已經係黑管
睇video好似銀色,可能因為外管同side有開洞,為左外觀,內管用番同外管一樣銀色

講起UAC直雞, 其實沙黑我都試過,都係直上打到(我係同埋金色TRIGGER BAR 一齊裝)
呢支M&P9L 未入手唔知有冇改過野

雖然成支都好好睇,但我極不喜歡M&P原裝trigger,所以要確保有直雞可裝先敢入...

引用:
原帖由 pbay 於 24-4-2018 12:19 發表

上左馬記紅點插579 唔會頂住 ?
紅點不影響579使用,以前玩過Nova 5吋kit,鏡完全不在槍套內

岩岩試左上吉打下身及UAC直雞
Trigger bar只用原裝
直上冇野要執
只係打slide放時未必回得太順,打幾下再上番油就ok

引用:
原帖由 BLSK 於 17-5-2018 21:27 發表
即係用唔到UAC直Trigger要用原裝?:(
不不不,小弟打少左個bar字,係trigger bar冇換到(其實睇爆炸圖,trigger bar亦係唯一唔用普通m&p9數既野)
係吉打下身同UAC trigger都可以直上
只係slide到最後位置有輕微咬,不過即使係普通版M&P亦有呢個問題,估計係吉打下身個頂做高左0.0幾mm,同條軌之間個虛位少左,所以咬到條slide,打多幾匣就然後上油就冇咩野

-----------------------------
得閒要搵野填左safety個虛位佢

引用:
原帖由 BLSK 於 17-5-2018 23:03 發表
哦原來係咁 多謝師兄報告
咬即係換左下身因為尺寸會有少少卡無咁順?
都明顯睇到上下身前段個虛位好闊

之前又有人話換唔到UAC既 會唔會係因為trigger stop既關係?
有機會,因為L版下身trigger stop好長,換左雞可能扣到中間個trigger safety頂到都仲未放到擊鎚
我肉眼睇覺得火控部份,slide同下身已經有直接接觸(本應有極細虛位,靠火控上條軌就咁咬住)

發新話題