發新話題

[中美科技戰] 遭美國發出口禁令 中興通訊突停牌

輪到華為.....
https://www.facebook.com/cablechinadesk/posts/1700068556804290
可能已經背後搵到証據,就睇佢招唔招。
究竟世界上還有神嗎?

我同J兄對談,又關你事?麻煩你解答吓,你插乜嘢嘴?係咪真係想嘈?
引用:
原帖由 MG-42 於 25-4-2018 23:21 發表

人地有圖,你冇圖   你點拆?
究竟世界上還有神嗎?

今朝睇無記新聞,ZTE份內部文件篤咗一個「市場競爭對手」,代號「F7」出嚟,指佢有出貨俾伊朗...
今次真係精彩過睇大戲...
我真係唔明,點解一份蓋咗「內部文件」印嘅敏感資料可以Upload到自己內聯網任人睇咁抵死。
引用:
原帖由 tinyau1134 於 26-4-2018 01:32 發表
華為, 唇亡齒寒
究竟世界上還有神嗎?

呢14蚊好勁㗎啦!帶動成個國家GDP㗎啦!
引用:
原帖由 pbay 於 26-4-2018 10:25 發表
原來中國對iphone供獻認真唔少, US$999一部機, 佔左US$14係中國野
究竟世界上還有神嗎?

J兄,你幅圖係Apple Official Information?
引用:
原帖由 JBL 於 24-4-2018 20:41 發表
數字兄,給你參考參考.......

iPhone X物料成本清單微博iPhone X物料成本之所以大漲,與以下幾個因素有關:
  • 蘋果向三星訂製的O ...
  • 究竟世界上還有神嗎?

呢句真!人哋打生打死,我哋響中間執。
    引用:
    原帖由 Dave 於 26-4-2018 12:45 發表
    其實.. 某一方唔賣野比賣一方,尤其是咁大既生意,兩邊都係重傷,
    一邊冇零件,一邊冇客戶
    買者要再搵SUPPLIER 唔係易事 ( 或者根本冇人有相關零件 )
    同理賣者要搵大買家亦唔係易事 ( 咁易搵大客一早發左 )
    唔係 ...
    究竟世界上還有神嗎?

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20180426/58117494
    呢篇文章指出,大陸「芯片」起碼比外國差兩代。
    引用:
    原帖由 pbay 於 27-4-2018 16:41 發表
    傳中興將轉為污點證人, 指控華為..... 華為腳軟 ?
    ---------------
    被美調查嚇到?華為歐元債發售突喊卡
    2018 年 04 月 27 日

美國對中興通訊祭出 7 年禁售令,讓中興陷入「休克」,如今又有消息說,美國 ...
    究竟世界上還有神嗎?

想像力咁豐富?乜埋枱傾咗喇?你又知結果?
    發少啲夢喇。
    引用:
    原帖由 MG-42 於 16-5-2018 22:28 發表

南韓同北韓根本係一樣...  做乜都問左主人先    兩隻棋子

中國洗錢? 美國經濟援左咁多年咁多國家,資助敵人既敵人...  大陸係美國10%都未必有   

講洗錢美國洗左幾十年了.....  都係天下文章一大抄,大 ...
    究竟世界上還有神嗎?

嘩,好勁呀!Copy & Paste咁大段嘢,洋洋灑灑幾百字,完全同「南韓供應芯片」俾大陸完全唔對題,唔知邊個閲讀有障礙呢?
    BTW,南韓供應同美國供應一樣,都表示中國沒有能力自行生產芯片,又係要外購先可以解決問題。仲有一點,侵侵雖然話會鬆綁,但國會似乎另有諗法,所以用三星放生中興可能真的是侵侵授意的。但結果怎樣,中興今次係抵死兼低能。唔Chok 散佢佢都有排煩。成班ZTE高層飛去美國跪都算經典。
    天口熱,再睇吓套自慰神劇「厲害了,Oh my god」解解暑先。一睇到芯片嗰段,再望望中興,簡直係會心微笑。
    死,啱啱發現「被下架」了.....
    引用:
    原帖由 MG-42 於 17-5-2018 03:12 發表

我冇話知結果 ,問傾到幾多, 你訓醒未?  你閱讀有障礙 ?   好心你醒目少少... 上次已經話你"停止核試"同"銷毀核武"都未識分... 閱讀理解出問題,今次又係咁.. 可唔可以唔好成日都係咁,解字都未識好難攪 ...
    究竟世界上還有神嗎?

我仲以為你會講光明會。
    引用:
    原帖由 rho837 於 17-5-2018 12:30 發表

幾千年前到未後其實都只係兩班極度有錢權貴集圑對力鬥! 所有國家政治都只不過係他們一件門面工具!

索鑼絲就係地球维一真正皇帝! 他名下在明在暗集團及背后同黨包括羅斯柴爾X家族及致到绝大 ...
    究竟世界上還有神嗎?

似乎有好戲看,看來日本想放棄美國市場。
    引用:
    原帖由 JBL 於 17-5-2018 19:09 發表
    尾國搞不了中國,就連日本也管不住了。
    日本將向美國征收4億美元的報復性關税!
    究竟世界上還有神嗎?

亦不是第一次講侵侵呢個人好難估,美國傳統左膠實在太天真,一個商人出身的人現實好多。
    究竟世界上還有神嗎?

https://t.cj.sina.cn/articles/vi ... 052a5001008smx?vt=4
    圖文並茂,唔係唔識字吓嘩?仲就埋你係「新浪網」,高興乎?
    引用:
    原帖由 MG-42 於 17-5-2018 23:14 發表

又靠想像力去吹....   有冇圖?
    究竟世界上還有神嗎?

https://www.facebook.com/D100HK.M/posts/1648898275222420
    故事完
    花邊一則:
    https://h5.qzone.qq.com/ugc/shar ... amp;wechat_redirect

究竟世界上還有神嗎?

咁你又證唔證實到上面係假消息?唔得就少句聲啦;定還是你已經默認大陸傳媒本身假到離譜?阿義工先生,又有何高見呢?
    引用:
    原帖由 MG-42 於 19-5-2018 03:07 發表

你真係笑死我了... 呢D圖得後面睇唔到樣你都知係邊個 ,  你不如話係希特拉啦.... 哈哈哈

拎住呢D相冇樣都話係証據都實幾幼稚...
    究竟世界上還有神嗎?

發新話題