發新話題

[Marui] 新手 tm mp5 電槍值得keep嗎?

新手 tm mp5 電槍值得keep嗎?

新手,
好幾年前買落支TM mp5,果時仲用緊600mAh NiCd電,借過俾fd 落場一次半次,自己冇落過場。
仲值得keep嗎。因我想試玩sniper 或者入氣步槍。

Thanks
新人,多多指教

謝謝師兄意見。
今日手痕,入左支膠槍.... CYMA CM.508 (M4 S. Sys)。 未真正試準確率。但係竟然去到138 mps.....
新人,多多指教

完全明白師兄意見。 都怪小弟一時手痕
新人,多多指教

係,的確日本仔嘢。造功真係值得讚

咁我就留低佢,得閒
新人,多多指教

引用:
原帖由 T-800 於 30-4-2018 23:45 發表

138m/S。。?用什麼重量的BB彈。。?

Happy shooting!
試槍時用左舖頭d彈,所以唔知。
今朝有少少時間用返自己d 0.25彈,試左有380fps.
都試左幾嘢準確度,但屋企試,距離大慨8米左右,semi 續
新人,多多指教

點解打一大段嘢冇咁半折??

附件

2-5-2018 12:21

新人,多多指教

引用:
原帖由 T-800 於 2-5-2018 12:25 發表

8米1寸已經不错了!但25珠380fps對於「膠波仔」來說已經好盡下,希望襟打吧。。。是否新蒲崗果間買。。?

我都這樣想,可能落場玩一次就榮休,
係呀,老虎仔果到買。原本只買個測速器,手痕就買埋e支

新人,多多指教

引用:
原帖由 tinyau1134 於 2-5-2018 12:25 發表
口字旁會食字

幾年前我支馬仔MP5 爆左波箱... 之後無郁過
原來這樣,即是少用口語化字眼

Anyway, 我發覺我支mp5 都冇新買e支準

新人,多多指教

引用:
原帖由 T-800 於 2-5-2018 14:25 發表

夠準就唔好浪費,花幾拾元換條弱少少彈弓應該襟打好多。。

多謝師兄指教,你好似知我想問乜
是否拆支原裝彈弓去槍街配支弱d的就可以?
今朝試打3個可樂罐,1槍1個(真係幾準下,8米距離),但個個都穿2邊,有d驚,驚第時落到場冇人參我玩
新人,多多指教

多謝師兄,等我搵日搞搞佢。
新人,多多指教

引用:
原帖由 Dave 於 3-5-2018 11:07 發表

主要是香港字庫問題。

如果是 原裝0.7J VS 1.99J.. 而後者個HOP UP 正正常常,遠距離射擊的話,後者射程同準度基本上都係完勝...
因為很簡單的道理,前者用2 秒多才飛完40 米,後者可能一秒都不用就完成了, ...
明白。
新人,多多指教

引用:
原帖由 Dave 於 3-5-2018 11:11 發表

一般來說香港室外場都唔會打1.5J 以上,建議SET 個 1.3~ 1.4 前後就好,
反正你1.5 都不會差多少性能,但彈弓弱一級,整支槍耐用性也有提升,單發反應也快一點。
不知你那柄是甚麼槍,有些槍比較簡單,拆個尾就 ...
要研究一下
所以我都想改細佢。不過暫時未有時間拆,我諗應該不難拆。

新人,多多指教

早幾日趁病假去車仔街換左條120彈弓

順便買返個scope mount(20mm魚骨)俾支古董mp5, 可以用紅點了
新人,多多指教

多謝師兄門介紹,小弟之前已買落支紅點,諗住用返不浪費。
新人,多多指教

發新話題