發新話題

[others] 韓製Colt Python 357!?

差啲唔記得,又鋼身又叉氣彈殼,咁同真槍有乜分別?
引用:
原帖由 laiwangkai 於 5-5-2018 13:33 發表
有殼鋼身真係等比人拉
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 5-5-2018 15:16 發表
差啲唔記得,又鋼身又叉氣彈殼,咁同真槍有乜分別?
如果鋼身行支氣柄呢?

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-5-2018 15:21 發表

如果鋼身行支氣柄呢?
應該ok,而家Wingun都好似係類似設計,不過入CO2

引用:
原帖由 kornhill401 於 5-5-2018 13:28 發表

我都係咁話, 唔知點解,左輪無殼,好似欠了一D乜咁,
但半自動手槍就無呢個感覺.
因為換彈既問題,半自動手鎗隻匣外型雖然唔仿真,但係換彈個動作同真鎗無異
不過左輪就唔同囉

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-5-2018 15:21 發表

如果鋼身行支氣柄呢?
咁様出又變左用唔到真木Grip,魚與熊掌。

引用:
原帖由 tf141 於 5-5-2018 15:57 發表

應該ok,而家Wingun都好似係類似設計,不過入CO2
用co2樽會錯比例 其實gas係咪唔夠力?

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-5-2018 17:14 發表

用co2樽會錯比例 其實gas係咪唔夠力?
柄入Gas都一定錯比例造粗左,馬老仙一系列已經係

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 5-5-2018 17:18 發表

柄入Gas都一定錯比例造粗左,馬老仙一系列已經係
咁大鑊...ka python柄長左一節
kwa gas python個prototype好似正常好多

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-5-2018 17:26 發表

咁大鑊...ka python柄長左一節
kwa gas python個prototype好似正常好多
因為要就個Gas Tank ,一定比Tanaka/真左輪粗。

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 5-5-2018 17:31 發表

因為要就個Gas Tank ,一定比Tanaka/真左輪粗。
https://www.youtube.com/watch?v=j4Y7ncu-chg&feature=youtu.be
3:20

如果呢個比例我ok
但又係鬥長命系列sosad

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-5-2018 17:33 發表

https://www.youtube.com/watch?v=j4Y7ncu-chg&feature=youtu.be
3:20

如果呢個比例我ok
但又係鬥長命系列sosad
希望多D廠出比較下

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 5-5-2018 17:49 發表

希望多D廠出比較下
如果ka唔係cut成咁我都會買枝玩住先
橫掂隻grip都唔係原廠樣式

但kwa就咁睇都有90分
木柄我反而唔擔心 因為印尼好似有間workshop專出木柄比co2/gas左輪(eg. dw715)

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 5-5-2018 16:14 發表

咁様出又變左用唔到真木Grip,魚與熊掌。
唔會呀,我有枝早年國際 M19 在柄差氣,一樣可以用真木 grip, 當年些少 DIY 是免不了的

引用:
原帖由 olw0978 於 5-5-2018 17:55 發表

唔會呀,我有枝早年國際 M19 在柄差氣,一樣可以用真木 grip, 當年些少 DIY 是免不了的
小弟年資尚淺只玩過馬老仙和T牌,因T牌真木Grip完全直上才有此看法,有錯還望各Ching糾正。

我諗python的話應該冇咩師兄會捨得執隻原廠真grip上去
3xxusd一對

發新話題