發新話題

[others] 韓製Colt Python 357!?

外觀200分, 田中系統..減120分. Thx for sharing.

引用:
原帖由 olw0978 於 5-5-2018 06:23 發表

無殼 。。。咁我可以省錢買别的了。。。
我都係咁話, 唔知點解,左輪無殼,好似欠了一D乜咁,
但半自動手槍就無呢個感覺.

引用:
原帖由 tf141 於 5-5-2018 15:58 發表

因為換彈既問題,半自動手鎗隻匣外型雖然唔仿真,但係換彈個動作同真鎗無異
不過左輪就唔同囉
C Hing分析得有道理.

引用:
原帖由 ayaka 於 7-5-2018 14:47 發表

應該本身比CO2限左流, 用TOPGAS再加埋個樽仔細咀, 所以好細力
C Hing有道理, 唔怪得個樽仔推唔到GBB的玩具手槍. Thx for sharing.

回47#
又係WOR! 但如果..U記..用8g co2 細樽,
我就不會考慮買入呢支槍, 始終8g 細樽仔,
無咁易找到.(可能係我無留意到有店鋪出售) Thx for sharing.

引用:
原帖由 marking 於 13-6-2018 12:05 發表

"手口火"店FB有消息了, 多謝24K.
走眼tim, 前日上過去,無留意到,但見到支全鋼92F.
無雨落時,再過去睇睇.Thx for sharing.

引用:
原帖由 marking 於 13-6-2018 12:40 發表

92F 是傳說中的全"真"結構, 加"針"及"通"管, 就是等同........ 那支?
支357 看照片做工好像不多好, 有D砂紙的磨紋, 及左邊那側片有高低級, 實物就不知如何了.
支92F我有放手上睇過,槍管內是不通的, 就好像一般模型CAP槍咁.

引用:
原帖由 marking 於 13-6-2018 13:40 發表

我說的"通", 是通走的意思,
照你形容應就是那支全真教出品了, 收藏價值高, 但風險也高.
Sorry! 係我誤會C Hing的..通..指的是動詞.而不是形容詞.
Thank you.

我都係喜歡白鋼色比黑色的多D.

引用:
原帖由 48191 於 27-7-2018 06:57 發表
據可靠消息,生產商那邊不會生產黑色版本,GG了。
昨日上去'QXF'見到有有黑色版和銀色版.

引用:
原帖由 marking 於 24-10-2018 12:27 發表

是成槍或是套件?  之前也見過成槍的, 但叫價24K, 現在那套套件, 見網價約只是一半價格.
同C Hing所見的一樣是成槍.

如果有能力DIY,買套kit好過,慳番成皮野.

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-10-2018 12:27 發表

咩話 砌左多一皮?
拎去阿朗到砌 果隻拎去買多套第二隻色會唔會好d
我都係見62#C Hing所說,套kit網上價,是成槍24K的一半.

上星期二,在'明搶'玻璃窗見到有支6吋銀係度,無標價錢.
昨日去到,好似唔見了.

發新話題