發新話題

[others] 韓製Colt Python 357!?

引用:
原帖由 48191 於 5-5-2018 15:16 發表
差啲唔記得,又鋼身又叉氣彈殼,咁同真槍有乜分別?
如果鋼身行支氣柄呢?

引用:
原帖由 tf141 於 5-5-2018 15:57 發表

應該ok,而家Wingun都好似係類似設計,不過入CO2
用co2樽會錯比例 其實gas係咪唔夠力?

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 5-5-2018 17:18 發表

柄入Gas都一定錯比例造粗左,馬老仙一系列已經係
咁大鑊...ka python柄長左一節
kwa gas python個prototype好似正常好多

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 5-5-2018 17:31 發表

因為要就個Gas Tank ,一定比Tanaka/真左輪粗。
https://www.youtube.com/watch?v=j4Y7ncu-chg&feature=youtu.be
3:20

如果呢個比例我ok
但又係鬥長命系列sosad

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 5-5-2018 17:49 發表

希望多D廠出比較下
如果ka唔係cut成咁我都會買枝玩住先
橫掂隻grip都唔係原廠樣式

但kwa就咁睇都有90分
木柄我反而唔擔心 因為印尼好似有間workshop專出木柄比co2/gas左輪(eg. dw715)

我諗python的話應該冇咩師兄會捨得執隻原廠真grip上去
3xxusd一對

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 5-5-2018 18:15 發表

鋼Python 如果係T牌飛馬數,真鐵Grip應該免修直上。
皮皮聲既鋼槍配返左兩千幾既grip 一d都唔過份
個人覺得 佢車多隻輪 入模型彈 又多樣野玩

引用:
原帖由 bennytsang16 於 7-5-2018 11:55 發表
彈殼叉氣、鋼身容易誤墮法網?
不是槍口能量不過JJ、沒有證據證明有犯罪意圖就應該可以安心玩嗎?
台灣既話就aps870有人入火藥 出事拉左店家
香港唔知了

有聞係唔理你打到幾多槍 射到一槍就當真鐵
利申唔熟法律 等其他師兄講解

引用:
原帖由 ayaka 於 7-5-2018 13:20 發表
一直都期待緊鋼身退殼左輪, 手柄充氣, 有人出金身比MARUI我都殺
其實係咪MILL成個鋼輪瓜出黎已經係當發射部件? 所以無人出
其實如果ka Python 用8g co2 細樽
個比例應該再靚d 但8g樽比較難買 玩具只見有gg 98k用
但pps 有出gas版8g樽

ka香港版咁既樣 如果有人出kit打8g樽就好了

引用:
原帖由 ayaka 於 7-5-2018 14:40 發表

試過天堂個支CO2 SAA改用GAS樽仔, 細力到喊, 無記錯係0.2J左右
出氣量太細?

引用:
原帖由 kornhill401 於 25-10-2018 12:13 發表
如果有能力DIY,買套kit好過,慳番成萬銀.
咩話 砌左多一皮?
拎去阿朗到砌 果隻拎去買多套第二隻色會唔會好d

發新話題