發新話題

GBB鏡一問

引用:
原帖由 罪與佛 於 4-6-2018 16:37 發表
VO有部份鏡設計不佳,如仿comp M4外型果支電池蓋對粒電既正極形狀要求甚嚴,用充電池易接觸不良micro款(可以裝AW hicap果隻)電池正極接觸的薄片太單薄,好快彈性不足而接觸不良,要自行在屈曲的空位加墊解決.
Vector支仿M4有兩代, 第2代電池蓋長左, 解決左問題.
手上兩代都有, 正正就如師兄所講, 要墊野改善接觸不良.

真品Comp M4我都有碌, 用在玩具GBB上既(唯一)分別, 係心理上C服好多

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-6-2018 23:28 發表

其實我覺得comp m4真品幾貴下 紅點鏡叫價6k 落場都好肉赤
比較抵玩既軍用真品dot sight有trijicon rx01nsn reflex sight
但佢用光纖加tritium 有d情況粒點會唔夠光(加多少少錢可以裝燈係個光纖位教光度)
我有碌RX30, 就係痴左粒鴨寮街3蚊餅電LED响光纖位
個人覺得唔係癈既高仿鏡配真mount, 係一個實用/心理/價錢比較平衡既玩具組合

引用:
原帖由 Xgun 於 6-6-2018 14:18 發表
好奇一問:全息西同反射西用落有咩主要分別?
全息立體感好唔同, 個人感覺..

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 6-6-2018 18:22 發表

想問下師兄依家係射手買到既Vector M4係咪都係第2代嫁
呢期冇乜行槍街, 但我上年响射手見到都係新版本

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-6-2018 23:53 發表

rx30好似貴d rx01nsn我睇到個價都估唔到 可能軍方流出平d
如果t1既話玩具未必裝到真mount

真紅點同玩具紅點真係好一分錢一分貨 玩過個fd枝真comp m4 粒點好細 好圓
但買左一枝真野個人就會開始麻木 愈來愈有要 ...
買個intelliscope mount用手機
官方個app 好似瓜左, 但有好多類似app大把有得揀

引用:
原帖由 新手一隻 於 8-6-2018 13:19 發表

發現新嘢,感謝師兄。
都幾硬淨的...舊手機好歸宿

附件

8-6-2018 16:58

引用:
原帖由 T-800 於 8-6-2018 18:00 發表

love 兄:乜東東来架...?

happy shooting!
OK good ga~~
https://www.youtube.com/watch?v=Cv-HNy5vfXc&t=26s

引用:
原帖由 Kwind 於 8-6-2018 20:29 發表

條片2014年....我2018年今日先知有D咁既野出過
你知小弟一向對騎呢野充滿好奇

發新話題