發新話題

點解台灣成日炒機?

答得妙
加多句「因為冇封鎖新聞,保障公衆知情權」就完美。
咁鍾意開有爭議性嘅Post,俾人揼係正常。
引用:
原帖由 gtoray 於 6-6-2018 04:18 發表
因為未被大陸統一
呢d新聞仲可以見街,記者傳媒唔會因為洩露國家機密而被拉
究竟世界上還有神嗎?

其實日本已經訂購42架F35B,配置出雲號...
引用:
原帖由 stevechau 於 6-6-2018 10:12 發表

窮都係其次......最煩係有錢但無人肯賣貨比佢~
你估台仔/日本唔想買F22/F35咩~
連批2戰坦克諗住換左佢買新, 點知都係比人地叫你再UPDAGRE架車耍走佢算數~
究竟世界上還有神嗎?

前幾個Post俾我煎到唔覆機,突然間咁「中肯」唔加自己評語喇?
引用:
原帖由 MG-42 於 6-6-2018 22:22 發表

你估我係你咩...
究竟世界上還有神嗎?

我諗台灣戰機、潛艇就算「投共」,大陸都未必可以100%完全Copy到。
而且日本方面又急起直追,買42架F-35,應該有好戲睇。
引用:
原帖由 JBL 於 6-6-2018 22:35 發表

中國壓力第一因素,第二係共諜遍佈寶島內部,美佬心知肚明賣靚野比台仔d核心機密好快比大6囉到,台仔高官個個貪錢,有錢爭住做共諜.....
究竟世界上還有神嗎?

我對你並不設底線,總之得閒就啪吓你,幾爽呀!又刺激收視率。
引用:
原帖由 MG-42 於 6-6-2018 23:04 發表

你自己自打嘴巴... 自傷矛盾,前言不對後語...  應你都曬氣  

講廢話就唔該借過啦..  
究竟世界上還有神嗎?

韓國加注,預計今年開始交貨,而日本就今年年開始入役。
如果維基百科的資料有參考價值,那日本加韓國將會有超過一百架F-35服役。
VOA報導:
https://www.google.com.hk/amp/s/ ... om/amp/4267687.html
大陸環球網報導:
https://m.huanqiu.com/r/MV8wXzEx ... -01%2F11563164.html
引用:
原帖由 Lolanto 於 7-6-2018 01:01 發表

唔抄到100%,抄到70%都感覺不妙啦
日本買F35B係朝貢美國,幾時有貨交都唔知。
所以日本要自行研發先係正路。
究竟世界上還有神嗎?

你對我XX都冇用㗎?我份人咁執著,慢慢玩又點話。
引用:
原帖由 MG-42 於 7-6-2018 01:26 發表

為收視?   CGF廣告你有數拆咩? 其實你係咪輕度XX..?
究竟世界上還有神嗎?

Hamlet兄果然見識廣博,在下佩服。
某程度上,F35可算是F-22的簡化版,如果添加F-22的配套應該很爛砌。
引用:
原帖由 Hamlet 於 7-6-2018 11:01 發表

就整個體系黎講日本人無辦法徹底靠自己完成一型機,不過有一則消息話,美佬軍火大牛洛馬揾日本佬傾合作,日本佬出錢俾佢用F-22機身加F-35既設備,搞一款新嘢出黎,如果成事,會係一款硬o野
究竟世界上還有神嗎?

發新話題