發新話題

禁止軍方介入娛樂圈?傳《戰狼2》《紅海行動》被官方批「軍事主義」

轉拍鹹片囉! 日日做愛老虎冇投訴, 身體徤康世界和平!

賤郎二

紅海淫洞

手淫二

.......

引用:
原帖由 pbay 於 12-6-2018 14:46 發表
范冰冰錢同人都已出走美國
--------------
躲逃稅風波?范冰冰李晨爆註銷大陸籍 3百億財產悄移美國
http://www.setn.com/E/News.aspx?NewsID=390476
大陸女星范冰冰近日捲入逃稅風波,原訂出 ...
一晚至輸得個3億台幣! 嘩! 重有297億! 要輸多三個幾月!

冇美國! 大陸人...

見到張相感覺好㨢左膠但又唔夠左膠味! 點解冇印度妹同韓國妹!

引用:
原帖由 LCH925 於 14-6-2018 03:24 發表
60億人仔我諗都差唔多等值10億美金,即使未到亦大概相差不遠
可能有人仍然未明白10億美金係一個什麼概念
基本上除非好似蘋果咁身價千億同流動資金充足,否則10億美金流動資金對於一家千億美金的跨國企業而言是極大 ...
現在要由中國走10億美金真係天方夜譚(Mission Impossible)! 但若然走得出去就一定唔咪普通人(集團)! 在幾年間以一條大陸妹明星根本唔會有咁既能力單人匹馬在內地豪挣幾十億人仔, 所謂廣告收益及明星品牌根本只係得帳面數字! 二三千萬係正常但有兩三億以經叫做成功中的成功! 話睇新聞才揭發出來都只係天仙局情節之一!

我自己早幾年前在外國投資物業! 用本地個人資金去買物業! 去落訂超级容易... 跟着由香港轉錢去到當地後税局及銀行揸核金錢來源叉點煩死我(以經有當地自己友專業會計師及律師處理)! 好彩我本地報税资料極其清楚.....終於成功置業及再上會買多幾個物業! 我小小錢都搞到咁煩! 如果啲錢本身有問題再加上大數目到由中國走出來再轉到可以打當地税额成合法流動資金! 真是Mission Impossible!

如果賣出香港物業所吐現得來資金再走去外國係簡單又容易! 香港樓市! 冇得跌...

引用:
原帖由 loveless 於 14-6-2018 12:42 發表

網上講錢...你真係識條鐵o羊。
我都在學習中! 但連支付宝都唔柒識用!

引用:
原帖由 loveless 於 14-6-2018 13:24 發表

所以你話中國幾好, 原來億億聲生意同資產可以3幾日即刻變現金, 再打個電話叫人推車仔搬走, 聽日就可以響美國買漢堡包...
我就少少野用晒成個部門D人去搞cert搞文件都要搞幾個月, 下次CFO問起知要點答了: Yo我識 ...
我上次係東莞行入去一間中銀唱一萬元人仔! 識員問我有冇香元單據! 我話冇! 跟着保安走來捉住我! 我即時O咀!

引用:
原帖由 Dave 於 15-6-2018 14:14 發表

專業的出現了
X2

發新話題