17 12
發新話題

[VFC] 氣夾問題

氣夾問題

請問師兄們這氣夾的出氣膠是否容易爛?有沒有整或更換?感謝各位!

附件

14-6-2018 18:21

冇耐中😱😱😱😱

請問有冇得拆落黎換請問?感謝🙏

引用:
原帖由 JBL 於 14-6-2018 19:21 發表
點會咁易爛既?我4支V記M系打極都未爛出氣膠喎!
咁先至有問題,我玩左總共兩次就變成咁

附件

14-6-2018 19:34

引用:
原帖由 matthong 於 14-6-2018 21:11 發表
我支A5第一次落場也出事,發現fire pin條返回彈弓唔係好夠力令佢返回原位,當未cock gun時入匣,fire pin未能對準嘩佬芯(可能仲响嘩佬芯上面)可能需要一啲時間磨合,或好似以前早其WA系統咁要先cock g ...
我就係cock 左 gun 先入到夾,冇cock 到就好大力都上唔實個夾!如果冇cock 到就㸃拍果夾都照甩出嚟! 有冇得救?

唔知係咪咁先至爛成咁

引用:
原帖由 Kwind 於 14-6-2018 21:37 發表

其實好簡單...輕執MAG RELASE OR 輕執隻匣...此做法係變相加快原本需磨合既位...但唔好磨過龍...過龍就變左唔密氣
師兄,小弟不才,可否加相片提供睇住黎執! 另外,隻出氣膠爛成咁係咪已經唔寶寶密氣?有冇得救?

引用:
原帖由 Kwind 於 14-6-2018 23:50 發表

執mag release大約係執紅圈位...主要係令扣合位低少少...唔會將隻匣頂到咁高

同樣可以選擇執彈匣扣位...要了解清楚係邊一PART問題先

例如有兩隻匣飛機出氣膠冇磨損既情況下...一隻扣到一隻扣唔到...就匣既 ...
Thank you! 師兄

根本頂住! 而家要cock 左先上實隻夾,仲要扭去save 先安全,唔係一噤就射出

附件

15-6-2018 09:02

15-6-2018 09:02

你地係咪唔洗cock 都上實隻夾所以冇整爛隻夾出氣膠?

引用:
原帖由 Dave 於 15-6-2018 10:07 發表

在下沒a5 但有416 d 2015 ver ,
正常來說當然不用後定先上匣。
呢個情況只能說出氣膠太厚或飛機入氣井太厚,頂死。
相同狀況只出現過在下於 4,5 年前買的 gp magpul 自砌kit,
那支kit 的工差頗差,匣井不是 ...
多謝師兄指點! 感謝🙏

引用:
原帖由 Kwind 於 14-6-2018 23:42 發表

YES...拆左網球拍...之後先試試鬆少少下圖紅圈粒螺絲...之後裝返上身試試得唔得

如果鬆左少少螺絲後正常...即係實得濟阻到撞針縮後...咁就睇你自己想墊野定磨下佢

師兄請問可否教授如何拆解,因為我乜都唔識!Thank you

拆左再鬆六角都唔得!唉呀...可能出氣膠太厚,有朋友有新意見,就係用舊的416 夾試,如果冇問題咁就真係出氣膠太厚,就算拆網球拍再鬆縲絲都冇用!

引用:
原帖由 matthong 於 15-6-2018 14:54 發表

但冇理由,大家都係新槍新款匣,點解有咁大分別?如果磨擦得咁勁,應該買槍時已經可發現
咁就真係莫名奇妙,試果陣時唔多覺,可能我經驗淺冇留意!自己唔小心. 而家找好友買出氣膠,希望出面有得賣...

上下身鬆了小小

請問我支416 A5 上下身拆開後再插回兩支pin 後發覺有小小鬆,是否正常或有問題?謝謝🙏

17 12
發新話題