發新話題

[others] A&K M249 GBB最新消息

引用:
原帖由 Dave 於 10-7-2018 15:05 發表

結構如圖,暫時不肯定點插...

其實佢bolt突起粒野做後d 個拉柄行程應該會再長d

引用:
原帖由 Dave 於 10-7-2018 18:39 發表

如果買左的話當然可以 ,不過都要睇價做人
唔知我係咪記錯 好似睇過400usd
不過都係等真係出左先知

等派貨

引用:
原帖由 geoprotex 於 6-9-2018 17:01 發表

貌似有插匣槽o既錯體Mk46...
Gas block呢?
我反而想要短管 M4式申縮托m249 即係美國陸軍現役果個款

即係冇波箱係上到隻直托?

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2019 16:44 發表

又話唔出? 同之前啲片分別好大下
片中係味改左拖喉?
佢好似冇official講唔出既
拖喉我諗係做測試 唔會晒咁多top gas/green gas
直接用壓縮空氣打

講得試模 既係岩岩完左研發
之後仲要正式開模 生產
我諗最快都年尾啦

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2019 17:01 發表

有呢條新片咁啪啪聲咁正好多
既然可以用空壓機不如研究埋用其實氣既缸
希望成功推出啦
佢出到街無論搞成點 都會有熱潮
有熱潮就有其他廠加入
次次都係一係唔出 一出爭住出
希望有日會有m60 m240 pkm

引用:
原帖由 Dave 於 16-5-2019 21:05 發表
如果係講「試模」( 如無吹水 ),其實所有模具應該已經起哂,而家是砌埋佢實際運作一番看看有沒有修整模具的需要。
不過能夠修正的空間已經有限,很多時都是微修而已,所以如果真係試模件,就真的離成品不遠矣。

...
理論上都係
或者佢會拎條數再開新模 但都好易既事
佛系玩槍 無期望無失望
睇定d入唔入249件

引用:
原帖由 Dave 於 17-5-2019 01:04 發表

當開發一樣野,而得不出期望的性能時,唯一方法就是改設計,再起SAMPLE ,再測 X N 次,
但當中牽涉是每起多一次辨就花多一份錢,設計要錢,畫圖要錢,起辨要錢,測試要人力物力...
而且重點是你唔知最終是否可 ...
肯咁樣搞黎搞去 都值得支持既
我比較喜歡gbb果種操作感 落場打game gbb既後座力好似冇左咁
可能係太壓張

引用:
原帖由 JOHN2 於 17-5-2019 10:24 發表
M249N年之前有一隻用拖喉系統改出嚟,另外有一個带儲氣缸彈箱,實際效果唔知得唔得
日本仔g company?
A&k身 插到we匣

引用:
原帖由 Dave 於 17-5-2019 08:13 發表

其實質感、爽度甚麼都全都只是在觀賞時會留意,
實戰時無論是甚麼武器,都無瑕去「爽」,手槍膠槍金屬都是照用,最緊要打中,所以許多時實戰向的玩家對質感要求不高,性能反倒最重要。

至於A&K 那支M249GBB, ...
佢做到we彈鼓插m4咁上下既效果我都滿意了
唯一比較希望既係彈弓上彈
唔多想好似aeg鏈匣咁變沙鎚

引用:
原帖由 gainax 於 17-5-2019 12:25 發表

一二百飛應該彈弓上彈, 除非佢想做拖喉打一千幾百飛就上錬
只要唔外露條喉就得
佢之前show出後個’入匣’方便我幾ok
唯一希望佢個bolt卡charging handle粒的做後返少少
同埋做到無彈停擊發功能

引用:
原帖由 hendry9881 於 17-5-2019 18:27 發表

好似我甘入左件就火都黎
如果要入建議入新款油壓托……舊款托超級重
伸縮果隻?

引用:
原帖由 hendry9881 於 17-5-2019 18:50 發表

伸縮有新舊款
哦 好似新款同m240L隻托咁

發新話題