發新話題

鰂魚涌公園開槍案 多人受傷一女子被截獲

唔明佢點解得一隻匣但帶幾十發子彈, 冇理由清匣後現場入彈架.

唔明佢經常接觸開真鐵點解會對玩具槍有興趣. 打驚仲話姐.但D槍係愛嚟收藏多.

引用:
原帖由 T-800 於 27-6-2018 15:04 發表

大把燒開真鉄既有玩Air gun喎,軍醫班「A仔」朋友屋企不知幾多AIR GUN /AIRSOFT GUN!鎗既嘢,係鍾意就鍾意架啦。。。三一支咪少law...
反 airgun 唔奇, 因為靜, 唔係靶場都可以反,反 airsoft 都唔奇, 因為可以愛嚟打驚射人, 但佢個D又唔係 airgun, 又唔係可以愛嚟打驚既 airsoft, 而係愛嚟收藏既槍種, 收藏既都收藏真鐵啦,唔通 model gun 咩, 所以唔明.

引用:
原帖由 rho837 於 27-6-2018 16:23 發表

...買到子彈(Live Rounds)九成唔會就咁寄到入境! 99%寄出時一定check到!
咁又唔一定, 幾年前吉野家經理藏槍單嘢條友都係就咁寄子彈過嚟. 最後因為包裝太求其搞到跌咗D子彈出嚟至俾人發覺.

枝槍可能係係俄羅斯網購返嚟 :
https://hk.news.appledaily.com/b ... e/20180627/58369948
佢原來曾經想買 MP 654K CO2 槍, 唔知係咪打算還原做真鐵.

引用:
原帖由 kornhill401 於 28-6-2018 12:54 發表
呢位阿姐,唔通佢唔知道,呢一支MP 654K CO2 槍,
在槍街大把貨,使鬼上外國網買.
654K 有幾代, 舊嗰D有可能改到變真鐵, 但新嗰D, 亦係槍街買到嗰D已經冇可能改, 睇下個出彈殼口已經冇曬興趣.

發新話題