發新話題

政府合署職員叫外賣, 因為就收工所以唔要?

引用:
原帖由 Dave 於 26-7-2018 20:49 發表
正苦職員主觀認為店鋪 15 ~30 MINS 送到應該是原因。
而店鋪職員收到大單後唔說明需時製作又是另一個原因。
管他幾多杯野飲要用機打出來,飲品店總不會只得一部機...最終成果係要對方等一粒鐘以上先到其實頗為過份 ...
留意下張單, 係16:41分至入單...

引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-7-2018 21:51 發表
外賣送到指定地點時,客人仍在、offcie 仍未收工。在情在理,除非落單時有明確協議(例如幾點前要送到),否則客人無得話唔要。
如果叫早餐而在傍晚收工前送達,應該冇人會認同係無得話唔要.
所以在冇服務承諾/協議下, 可能唯有或及應該睇情況合唔合理.

引用:
原帖由 tf141 於 26-7-2018 21:54 發表

好似5字嚟🤔
又好似係
若係如此,伸延即係狗官們係早過三點九叫外賣..

引用:
原帖由 tf141 於 26-7-2018 22:49 發表

而家d人一聽到”公務員”已經想亂棍打死咁既款
聽到”本土”、特色”、”小店”更加係褲都除埋係咁J
今次呢班醜陋既狗官竟敢同香港良心基層代表之一既”小店”對著幹,真係拎去打靶都不為過
平心而論, o個32杯飲品的確係需要時間至整到出黎, 公務員們亦有onX居之處..
我唯一結論係:通訊越發達, 人越唔識溝通...

換左係32個千嬌百媚OL, 一樣會比人鬧港女,
32個大媽?更加鬧.
32個建制?鬧.
32個泛民?鬧.
有錢人?鬧. 打工仔?鬧. 劉德華黃子華叫完唔要都會比人嘈.
真係諗唔到如呢個情況要邊類人至唔會比人鬧.

但係咪代表被鬧就一定錯晒?又好似..未必一定...

作為一隻成日OT又唔收錢既狗奴才, 個人係可以確認未試過冇得升.
亦作為一件有得升既蛋散, 我係比較怕見到平時夠鐘即閃但老細在場又會自動OT而事後永遠滿口怨言事非既英才. 一般我會出少少力去確保呢類型人仕未必可能有得升.

發新話題