19 12
發新話題

青年立法會外藏1.1J氣槍,被控無牌管有仿製火器

引用:
原帖由 JBL 於 7-8-2018 10:19 發表
港英年代一樣係唔比搞港獨,你夠姜搞政治部好快上門揾你,所以港英時代無港獨組織。
港英年代仲唔比高調搞愛國,有條儍仔叫曾德成十幾歲係母校喇沙派我是終國仁傳單比同學仔之嘛,結果坐咗兩年監 ...
wow wow wow o拿曾德成一定唔係喇沙

如果有時光機呢度一定好好賣

引用:
原帖由 JBL 於 7-8-2018 12:17 發表

係.....應該係聖保羅至岩.....
冇收視Like保證冇前途又媾唔到囡既事邊輪到喇沙做

引用:
原帖由 JBL 於 7-8-2018 13:47 發表

乜你同d咁偏見既眼光睇人嫁.....
共匪邊有好人嫁
黑警邊有好人嫁
義工邊有好人嫁
大媽邊有好人嫁
喇沙邊有好人嫁

痛改前非既我2.0依家不知幾正常

https://www.thestandnews.com/pol ... %E5%AE%89%E5%AF%A7/
劉康今早自辯時供稱,他當日攜帶的懷疑槍枝,是他在 2016 年上半年,即案發前一年半前從報紙檔購買、俗稱「BB 彈槍」的玩具槍,價值大約 30 港元。劉康指,由於在2016 年,他從報章得知自己住所及學校附近不時發生打鬥,加上曾發生有反港獨人士襲擊港獨支持者等事件,他平時一直會帶著該玩具槍以作自衛之用,他於案發日身上帶著玩具槍,與當時立法會外集會無關。

劉康又強調,雖然他本身反對立法會修改《議事規則》,但他當日去現場只是為了拍照作紀錄,而他戴著口罩,則是因為他當時患有傷風。劉康強調,自己當時並無意圖利用玩具槍作出危害社會安寧的或其他犯法行為,「玩具槍殺傷力咁低,冇可能危害社會安寧。」

千億個理由, 係都要揀個自己捅自己大脾既...人柒真係冇得救...

1 個讚好! TOP

以前父母打小朋友係天公地道,
以前餐廳煲煙係好理所當然,
以前亂甘撩女仔係風趣好男人,
再以前食鴉片都得.
世界會變, 風氣會變.
真係乜都50年不變甘用唔用返56K上網呻好?

引用:
原帖由 reniless 於 7-8-2018 15:29 發表

我都想痛改前非,
我的朋友很少。
---
僕ゾ友達ゎ少スゆ
第5話 不可以這樣玩!∼有你的話世界觀就越來越混亂了∼ → 不可以玩這種遊戲!「只要有你在,就會擾亂風紀?」
我冇染髮ga

引用:
原帖由 pbay 於 7-8-2018 16:53 發表

我諗最客觀都係睇返JJ, 同佢當時行為(有無拎出來指嚇人),
其他動機猜測,背景聯想,多少都對當事人唔公平.
P兄原來都有"唔公平"同"客觀"既概念.

下下動機猜測,背景聯想真係 bad bad 啊

幾年前睇過個節目, 英美兩邊法律界討論美國獨立/獨立宣言既合法性.
我喜歡睇歷史, 有冇其他意思連我自己都費Q事諗.

判決會引起爭議就無可避免的了.
反而留意到呢樣..

附件

22-8-2018 15:58

由劉同學選擇自辯一刻開始,
已將層次推到唔關支槍本身合法與否的問題.
呢類人普遍高估自己的處事能耐.

應用在推動港獨層面上,
最簡單遊戲都未識玩, 就想登上政治舞台,
真係求下你地唔好累街坊.

引用:
原帖由 Dave 於 22-8-2018 17:28 發表

不排除事主早已經係自己個本土愛港WTAPPS GROUP 問齊智者們的專業意見之後先自辯...
識得包裝一件事係唔同D的.
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E ... 4%E7%A9%BA%E8%99%9B

社會撕裂呀, 痛心疾首呀, 買唔到榴槤冰皮月餅呀

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 horenhim 於 23-8-2018 18:06 發表

可以吃留在冰箱忙了解凍的粽阿
味道差不多, 感覺不一樣.
講feel 的o麻

老老實實, 清末民初我16歲時肯定好憎人叫我做細路

19 12
發新話題