發新話題

青年立法會外藏1.1J氣槍,被控無牌管有仿製火器

袋支槍出去就搞事㗎嗱?你唔好拎出去整,唔好拎出去打Game吖笨!
引用:
原帖由 MG-42 於 7-8-2018 06:20 發表
條白痴仔明係袋枝野出去攪事...  有案例立例就從始累街坊
究竟世界上還有神嗎?

吓?唔俾我身家清白,有正當職業,又啱啱買刀連Package都未拆,有單有盛到鋤得入?
拉人係要有合理懷疑,如果我上述嘅理據唔充分,咪拉囉!上到Court睇個故事點演譯,個官信唔信啫!
你估呢度新疆呀,廚房刀都要穿鐵鍊鎖?
引用:
原帖由 sam524 於 7-8-2018 14:43 發表

你拎把啱啱買返屋企用o既西瓜刀 行過黑社會開拖現場 你咪知咩叫appear in the wrong place at the wrong time
究竟世界上還有神嗎?

我唔係唔明,而係個程序要過三關。
我講嘅Scenario 係,如果我所述嘅情況,只要解得通,就Round one已經止步。但係好似事主咁解釋到奇奇怪怪,成份口供俾大幫睇,大幫都覺得佢動機唔單純,一嘢就落Charge,跟手Pass俾律政,過兩關入直路。
BTW,佢咁同差人講就真係死得。
引用:
原帖由 sam524 於 7-8-2018 15:57 發表

究竟要講幾多次先明呀
係身家清白又點 無第一次的嗎?
警察拘捕你就一定嫁啦
律政師最後告唔告佢會去諗
上庭個官又會可能有另一套睇法

宜家我就係話wrong place at the wrong time 拉硬嫁啦
警察拉人完全合 ...
究竟世界上還有神嗎?

等等,佢對氣槍嗰Part嘅憂慮並不是冇道理,近排傳聞老廣洗太平地似乎並不是空穴來風;至於書店事件,係政治事件,與本題目無關。P兄可另開Post討論。
引用:
原帖由 JBL 於 8-8-2018 12:31 發表

咁你仲唔快D放晒D槍,退出wargame界?一味淨係識網上9UP扇風點火加妖言惑眾自已又唔做實事只會令呢處D師兄更加小看你哦!
究竟世界上還有神嗎?

其實有師兄開Post,我先至知。
但正如你所說,只是「傳聞」。
引用:
原帖由 JBL 於 8-8-2018 13:19 發表

有相有真相,真係有人被拉至有得討論,否則永遠只係傳聞,捕風捉影自已嚇自已無意思,仲有,點解話洗太平地但淨係搞Q記?唔見搞下名搶及童工既你又知唔知吖?
究竟世界上還有神嗎?

https://www.google.com.hk/amp/s/ ... /amp/world-44437918
麻煩你落番個井度,唔該。
引用:
原帖由 MG-42 於 12-8-2018 06:01 發表

咁大個北美洲既原居民印第安人殺剩幾多?  唔中肯好難令人信服 , 全球反美帝示威你又當睇唔到冇count , 今日全球反納粹,反共加埋真連反美帝主義尾燈都見唔到了, 你新聞有冇見過有全球反共示威?   係時候走 ...
究竟世界上還有神嗎?

萬用標題

嘩,你好_____呀,響呢度得你一個自我感覺良好咋!

究竟世界上還有神嗎?

嘩,好有學識喎!「狸假虎威」係乜典故呢?咁「狐假虎威」又係點解呢?
學人拋書包又丟架收場,連條褲都自動消失埋。自稱「中國人」的你,連成語都唔識,核突到呢。
引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 04:59 發表

又想用狸假虎威 ??  但佢最後都冇更好既建議...

唔好幼稚啦... 講緊呢個post, 唔通我又o係度講你貿戰post比人除緊褲咩? 我唔會囉
究竟世界上還有神嗎?

吓?你想罵戰升級啊?乜嘢叫奶阿公鞋底?你加入呢度可以唔尊重個Forum㗎?你而家丟架到要阿公第二次開聲?
引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 08:06 發表

你最叻就幫呀公奶鞋底   應該頒個鞋油章比你

你個人真係矛盾... 自己話人冇資格批評人 , 但你又有冇資格批評我 , 你重未回答我 ?  

究竟世界上還有神嗎?

由佢喇。
引用:
原帖由 gtoray 於 13-8-2018 07:44 發表

你唔好一而再丟架啦,好嘛?
下下要餵埋你食咩?
定選擇性失明?

點射法唔係我建議架
係我基於少少認識而講
而呢少少認識唔係睇tbb或者自己幻想出黎
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jacko 於 13-8-2018 09:21 發表
夠啦,你兩個唔好再”小學雞”式討論啦
究竟世界上還有神嗎?

沙頭角槍戰造成6死20傷,大陸民兵殺香港警察從未手軟過;
67暴動,於北角炸死一對小姊弟,港共從未手軟過。
引用:
原帖由 LCH925 於 24-8-2018 04:46 發表

六七暴動期間,有記錄死者共有五十一名,當中三十九名為市民/示威者/武裝分子,其中有名有姓的工人二十一人,未計「武裝分子」
英國佬對付鎮壓從來都冇手軟過,不知軟弱一詞從何而來
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

睇嚟,我唔只係一介草民,仲要係暴民⋯⋯
引用:
原帖由 JBL 於 24-8-2018 12:01 發表
P兄最叻死撑,唔夠人講就避而不答,跟住再黎一招轉移話題講第二D野,咁又過骨,
好似大把人問佢屈打你就講咗嘞,咁成招又係邊度例子有呢?佢就依依哦哦講唔出之後又轉移講乜野社運人仕(其實好多係 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題