發新話題

[Marui] marui mws x Iron Airsoft P Mag 內構

marui mws x Iron Airsoft P Mag 內構

話說因為買左隻Pmag 因為某原因入唔到氣
所以順便拆解埋比大家睇
懶打字 純粹分享下
有咩問就留言啦

外觀

拆pin

匣底推上去

拆pin拆六角匙螺絲

氣嘴

拉個膽出黎

附件

15-8-2018 13:38

15-8-2018 13:46

引用:
原帖由 BLSK 於 15-8-2018 13:51 發表
咁因為咩原因入唔到氣
Pmag好靚仔 好彩得4匣仲有quota買姐
匣底同個內膽身條數整得唔靚 接駁得唔好攪到有空隙
暫時性解決方法係 頂實個底同個身再入氣 用氣頂實個匣底
呢家可以打 但如果完全無晒氣 就會有同樣情況出現 一入氣就會係個底到直接噴番出黎

遲D會搵D膠痴實佢

幾難用都好
我都唔會用番原裝匣
一拎上手就感受到重量既差天共地

引用:
原帖由 Dave 於 15-8-2018 21:13 發表

在下都有興趣,其一是pmag 外觀,其二是重量輕可以袋多d
當然 袋3隻馬記匣 = 袋4-5隻p mag

引用:
原帖由 罪與佛 於 18-8-2018 21:46 發表
P記匣仲有朋友影左入了匣的相比我睇,對比入原裝匣突出度相當多,呢樣比起厚既問題更令我要觀望多陣。畢竟厚左少少可能是換匣麻煩了, 但頂高左就係去到影響操作
既然P記表示20號後可換貨(定換零件唔記得),到時可再睇下 ...
Bad556 kit我會試 請期待

初步岩岩試左bad556+pmag

呢度值得一提既係 我以前都玩過rwa bad556
點知個身同匣條數唔岩 要攝野先定到隻匣

近排入多次 不過係入iron Airsoft 既bad中身

第一 兩隻匣都無啜實個身 一禁mag release就直落
第二 原裝馬記匣插匣後 左右搖幅度一般 但同以前一樣都係會可以上下郁 呢個情況會導致上彈唔順/炒飛機
第三 pmag 左右搖幅度一般 但竟然無上下郁呢個情況

結論 bad556中身適應pmag 比 原裝匣好
我未有prowin測試唔到
[local]1[/local]

發新話題